Başbakan Davutoğlu: 7 Haziran'da 4 farklı siyaset gördünüz

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Davutoğlu: 7 Haziranda 4 farklı siyaset gördünüz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 20:53

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi partisinin Samsun'da düzenlediği ilk mitingde yaptığı konuşmada, "7 Haziran'dan sonra 4 farklı siyaset gördünüz, izlediniz. Biri Ak Parti'nin takip ettiği birlik ve uzlaşma siyaseti, biri CHP'nin ilan ettiği blok siyaseti, diğeri MHP'nin takip ettiği daha doğrusu MHP'nin değil Sayın Bahçeli'nin takip ettiği hayır siyaseti. Her şeye hayır diyen siyaset. Biri de HDP'nin takip ettiği terör siyaseti" dedi.

Haberin Devamı

1 Kasım seçimleri öncesi partisi AK Parti'nin ilk mitingi düzenlediği Samsun'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çarşamba Havalimanı'nda protokol üyeleri ve partililer tarafından karşılandı. Buradan parti otobüsü ile mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na hareket eden Başbakan Davutoğlu, Canik İlçesi Belediye Evleri Mahallesi'nde bulunan Balıkçı Barınağı'na geçti. Burada balıkçılar ile bir süre sohbet eden Davutoğlu, daha sonra Malkoçoğlu Balıkçılığa ait tekne ile denize açıldı. Sahil Güvenlik botları da balıkçı teknesine eşlik etti. Basın mensuplarının alınmadığı tekne ile yaklaşık 40 dakika denizde kalan Başbakan Davutoğlu, balıkçıların sorunlarıyla da yakından ilgilendi.

HAYDİ BİSMİLLAH İLE KÜRSÜYE ÇIKTI

Daha sonra kıyıya çıkarak parti otobüsü ile Ak Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitinge katıldı. Yaklaşık 20 bin kişinin yer aldığı alana Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte gelerek vatandaşları selamlayan ve YSK tarafından yasaklanan 'Haydi Bismillah' seçim şarkısı eşliğinde kürsüye çıkan Başbakan Davutoğlu, "İstiklalimizin, istikbalimizin meşale şehri Samsun'umuzun güzel insanları, Yeşilırmak'ın Kızılırmak'ın, bereketli ovalarının yiğit insanları, ilk adımımızın gerçekleştiği yiğitlerin diyarı aziz Samsunlular, hepinizi saygı ile selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayıp şöyle devam etti:

Haberin Devamı

BİZ HALKIZ, HALK BİZİZ

"Esareti reddeden aziz Samsunlular. Biz Samsun'la gurur duyuyoruz. Bizi hiç mahçup etmediniz. Bu şehir bir 19 Mayıs günü Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a gelişi ile istiklal meşalesinin yakıldığı yerdir. Bugün burada biz de böyle bir yürüyüşü başlatıyoruz. Belki de başka milletler gibi sömürgü altında yaşamak zorunda kalabilirdik. Bugün başı dik bir millet olma onurunu yaşıyorsak Samsun'un temsil ettiği istiklal meşalesinin öncüsü olması burada vardır. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Samsun'dan çıkması tesadüf değil. Samsun hep diktir, gençtir. Bu düğümü çözmeye hazır mısınız? 1 Kasım 2015'i de inşallah bir zafer günü yapacak mıyız? Millet iradesine ram olanlar, sizinle aynı kumaşa sahip olanlardır. O kadro biziz. Biz halkız, halk biziz."

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinde çıkan tabloyu değerlendirerek CHP, MHP ve HDP'yi eleştirerek sözlerini sürdüren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "7 Haziran seçimleri hem demokrasimiz hem siyasi hayatımız hem de Türkiye'nin geleceği açısından farklı önemli bir tecrübe oldu. 7 Haziran seçim akşamı AK Parti genel merkezinde milletimize hitap ederek şunu söyledim; milli iradenin üstünde hiçbir irade yoktur, gereğini yapacağız. Türkiye'yi biran dahi hükümetsiz bırakmayacağız. 7 Haziran'dan sonra 4 farklı siyaset gördünüz, izlediniz. Biri Ak Parti'nin takip ettiği birlik ve uzlaşma siyaseti, biri CHP'nin ilan ettiği blok siyaseti, diğeri MHP'nin takip ettiği daha doğrusu MHP'nin değil Sayın Bahçeli'nin takip ettiği hayır siyaseti. Her şeye hayır diyen siyaset. Biri de HDP'nin takip ettiği terör siyaseti. Gelin kısaca bir muhasebe yapalım. Bu muhasebeyi yapmamız önemli çünkü 1 Kasım'da aynı tablo ile karşı karşıya kalmak istemiyoruz. 7 Haziran günü akşamı milletimize ne dediysek biz gereği yaptık. Dedik ki hükümetsiz bırakmayacağız. Bakın etrafımız ateş çemberi, küresel ekonomik kriz var. Her gün Suriye'de çok önemli gelişmeler oluyor. Türkiye'de terörle mücadele var. Biz bu ülkeyi 7 Haziran'dan sonra hükümetsiz yönetim boşluğunda bıraktık mı? Ülkenin istiklaline ve istikbaline sahip çıktık mı? Buna şahit misiniz? İşte bu birlik ve uzlaşma siyasetidir. Herkese kapımızı açtık mı? Herkesle konuştuk mu? Bakın onlar ne yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi daha 8- 9 Haziran günü Ak Parti ile asla olmaz dediler. Yüzde 60'lık bloktan bahsettiler. Yüzde 60'lık blok üzerinden blok siyaseti geliştirdiler" dedi.

Haberin Devamı

BLOK SİYASETİNİ ÇÖKERTTİK

Türkiye'de Ak Parti'nin istemediği bir siyasi gelişme olamayacağını belirten Başbakan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Biz o blok siyasetini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık seçiminde çökerttik. Ve gösterdik ki Ak Parti'nin iradesi olmadan Türkiye'de siyaset dizayn edilemez. Siyasete şekil verilemez. Kılıçdaroğlu, 9 Haziran'da Ak Parti ile koalisyon kurmayız dedi. 'Ak Parti ile CHP taban tabana zıt iki parti' dedi. 15 Haziran'da 'seçimde yüzde 40 ve yüzde 60'lık blok var' dedi. Sanki MHP ve HDP aynı bloktaymış gibi. Sonra Sayın Bahçeli'ye başbakanlık teklif etti. Bütün bunlar olmayınca bizimle müzakereler yürüttü. Öbür tarafta Sayın Bahçeli 8 Haziran gecesi biz hükümette yer almayız, bütün bu süreçte her görüştüğümüzde dönüp bize sizinle veya herhangi birisiyle koalisyon kurmayız, hükümet kurmayız. Ne dediysek 'hayır' dedi. Öbür tarafta HDP ise daha ilk günlerden itibaren bir terör siyaseti takip etti. Sırtımızı dağa verdik dediler. Milleti ayaklanmaya teşvik etmeye kalkıştılar. Halkımızın arasına fitne sokmaya çalıştılar. Çünkü bunların hepsinin hedefi kriz içinde, kaos içinde bir Türkiye ortaya çıkarıp kendi siyasi projeleri yönetmekti."

Haberin Devamı

OPERASYONLAR SİLAHLAR GÖMÜLENE KADAR SÜRECEK

Terör konusuna da değinen Başbakan Davutoğlu, "Bir kez daha Samsun meydanından, istiklalimizin bu güzel şehrinin bu güzel meydanından söylüyorum. Bu milletin arasında nifak sokmak isteyenler kesinlikle başarılı olamayacaklar. Bu ülkeyi bölmek, parçalara ayırmak isteyenler istiklalimizi yok etmek, istikbalimizi karartmak isteyenlere kesinlikle fırsat verilmeyecek. Türkiye'nin her santimetre karesinde kamu düzenini ihdas edecek, milli birliği, kardeşliği tesis edeceğiz. Türk-Kürt, Sünni-Alevi gibi ayrımlara yönelenlere kesinlikle hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. Silahlar tamamen terkedilmedikçe, şehirlerimiz bütün illegal çetelerden temizlenmedikçe, ülkenin dört bir yanında vatandaşlarımız huzur ve emniyet içinde hissetmeye başlamadıkça bu operasyonlar durmayacak, kararlılıkla, neticeye ulaşana, bütün silahlar gömülene kadar sürdürülecektir" dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU : AZİMLE ÇALIŞANLARIN KAYNAK DERDİ OLMAZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu, çözüm sürecine, geçmişte milli birlik ve kardeşlik projesine karşı tuzak kurulduğunu belirterek, "CHP ve MHP ise bırakın katkı sunmayı çözüm sürecinin, milli birlik projesinin her aşamasında sürekli bize saldırdı. Şimdi biz bu operasyonları başlattığımız için bize yöneltiyorlar suçlamaları. Terör örgütünün saldırılarından hiç bahsetmiyorlar. Aziz kardeşlerim şundan emin olunuz Kürt, Türk Sünni Alevi gibi ayrımlara yöneltenlere kesinlikle hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz. 1 Kasım'da birlik siyasetine yönelen Ak Partiye destek vermeye hazır mısınız? Türkiye geçmiş dönemlerden bu günlere kolay gelmedi. Zor günlerden geçerek geldik. Kirli odaklar 7 Haziran seçimlerinden tek başına bir iktidar çıkmamasını, ülkeyi karıştırmak için kullanmak istediler. Koalisyon görüşmelerinden bir hükümet formülü çıkmayınca istediklerini yapabileceklerini, ülkemizi karıştırabileceklerini zannettiler. Ama yanıldılar. 24 Temmuz'da başlattığımız ve bugüne kadar kesintisiz yurt içi ve yurt dışı operasyonlarla aziz şehitlerimizi rahmetle anarak söylüyorum. Huzur ve demokrasi operasyonu ile Türkiye'nin sahipsiz olmadığını Türkiye'nin bir yönetim boşluğu olmadığını herkes gördü" dedi.

Alanda bulunan gençlerin konuşması sırasında sloganlar atması sonrasında Başbakan Davutoğlu, "Rahmetli Ali Fuat Başgil ne diyor. Çalış genç arkadaşım çalış, namerde muhtaç olmak ölmekten beterdir. İşte biz 2002'den beri namerde muhtaç olmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Namerde muhtaç olmamak için 1 Kasım'da meşale yakmaya var mısınız? İnşallah biz hiçbir zaman bu memleketi bir daha namerde muhtaç etmeyizö diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin 13 yıl boyunca gece gündüz çalıştıklarını, büyük mücadeleler verdiklerini ve sessiz devrimler gerçekleştirdiklerini söyledi. Seçim Ak Parti'nin Beyannamesinde yer alan maddelerle ilgili de bilgi veren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Dün açıkladığımız beyanname dolayısıyla bize soruyorlar kaynak nerede diye? Kaynak millette. Biz iktidara geldiğimizde asgari ücret sadece 184 TL'ydi. İnşallah yeniden iktidara geldiğimizde asgari ücret 1300 TL olacak. Bağkur emeklileri de dahil tarım dışında 1000 TL'nin altında maaşı olmayacak. 13 yılda her alanda büyük mesafeler aldık. Biz sizlerin karşısına yine sizlerle birlikte elde ettiğimiz bütün bu başarılarla çıkıyoruz. Bizim kefilimiz geçmiş başarılarımızdır. Verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmiş gönül rahatlığı ile huzurunuzdayız" diyerek şöyle devam etti:

"Biz milletimizin sesine her zaman kulak veren bir yaklaşım içersinde olduk. Yine 1 Kasım'da sandıklarda tek başımıza iktidar olduğumuzda göreceksiniz ki dün beyan ettiğimiz AK Beyannamemizi birer birer yerine getireceğimizi göreceksiniz. Yeniden ayağa kalka vaktidir. Tazelenmeye hazır mısınız? Bugün balıkçılarımızla 'virabismillah' dediğimiz gibi bugün 'haydi bismillah' diyelim. Bizim kitaplarımızda hayal tacirliği, umut tacirliği yok. Hepsi hayata geçecek şekilde santim santim hesaplandı. Onların geçmişinde hiçbir başarı yok ki, verdikleri sözlerde olsun. Biz hiçbir zaman bugünün meselelerini çözmekle yetinmedik. Gelecekte olan meseleleri de çözmeye çalıştık. Türkiye'nin dinamik gücü AK Parti'dir dedik. Gençlerimize, kadınlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilerimize sorduk. Türkiye'nin her şehrine özel heyetler gönderdik.

Samsun'a yapılacak yatırımlardan da söz eden Başbakan Davutoğlu, yeşilyol projesi ile Karadeniz yaylalarını birleştireceklerini, Samsun'a hızlı tren hattını mutlaka yapacaklarını dile getirdi.
Mitingin ardından Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yapan Başbakan Davutoğlu, ardından Samsun Valisi İbharim Şahin'in makamında ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!