2015-TEOG ek yerleştirme başvuruları sona eriyor!

Güncelleme Tarihi:

2015-TEOG ek yerleştirme başvuruları sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 15:42

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından açık liseye kayıt olan öğrenciler için ek yerleştirme fırsatı 7 Ekim'de sona eriyor!

Haberin Devamı

Açık liselerde okumaya hak kazanan öğrenciler için örgün eğitim kurumlarına ek yerleştirmeyle başvuru yapma tarihi 1 Ekim itibariyle başladı. Örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrenciler, mevcut taban puan ve kontenjan esasına göre, 7 Ekim'e kadar boş kontenjan ilan edilen okullar için il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuracak.

Öğrenciler 3 tercihte bulunabilecek. Yerleştirmeler, 9 Ekim'de merkezi olarak yapılacak ve sonuçlar aynı gün ilan edilecek.

Buna rağmen hala herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen ancak örgün ortaöğretimde okumak isteyen öğrenciler, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca taban puan ve kontenjan esasına göre yerleştirilecek.

Lise eğitiminin zorunlu olması sebebiyle tüm bu işlemlerden sonra herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin kesin kayıtları ise açık liseye yapılmış sayılacak.

Haberin Devamı

E-OKUL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, E-OKUL SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır.

e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.

Türkiye'de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

2015-TEOG ek yerleştirme başvuruları sona eriyor

Haberin Devamı

E OKUL NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Üstteki resime ya da linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi “Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı” girdikten sonra “Tamam” deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir.

Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek “Tamam” deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız.

Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak “doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb.” tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış

BAKMADAN GEÇME!