Ahmet Hakan'a saldırı soruşturmasında flaş gelişme: İzle, döv, serbest kal

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakana saldırı soruşturmasında flaş gelişme: İzle, döv, serbest kal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 23:35

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a saldıran 4 kişi, kendilerini eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer, eski polis Nezih Öz ve Soner Arık’ın azmettirdiğini söyledi. Gözaltına alınan 3 eski polis ve diğer saldırganlar mahkemeye çıkarıldı. Ahmet Şengüler, ‘Kasten yaralama’ suçundan tutuklandı. Saldırganlardan Uğur Adıyaman, Fuat Elmas ve Kamuran Ergin’e adli kontrol şartı uygulanırken, 3 eski polis de serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

GAZETECİ Ahmet Hakan’a düzenlenen saldırının ardından Ahmet Şengüler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki çapraz sorguları sırasında azmettirici olarak eski özel harekât polisi Yahya Kemal Gezer, eski polis Nezih Öz ve Soner Arık’ın isimlerini verdi. Bu kişiler de gözaltına alınarak sorgulandı. Şüphelilerin ifadesini Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nun nöbetçi savcısı Mehmet Şenay Baygın aldı. 7 şüpheli 6.5 saat ifade verdikten sonra ‘tehdit, örgüt kurma, kasten yaralama, mala zarar verme ve darp’ suçlamalarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul 6’ncı Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildiler. Hâkimlik, saldırganlardan Ahmet Şengüler’in ‘Kasten yaralama’dan tutuklanmasına karar verdi. Saldırganlardan Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman adli kontrol şartıyla bırakıldı. Her gün karakola giderek imza atacaklar. Eski polisler Yahya Kemal Gezer, Nezih Öz ve Soner Arık ise serbest bırakıldı. Mahkeme, dosyaya kısıtlama getirirken, avukatlar kendilerine bile bilgi verilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Ahmet Hakana saldırı soruşturmasında flaş gelişme: İzle, döv, serbest kal

DAMGA’DAN TANIDIK

Yahya Kemal Gezer’in ismi daha önce iki davada anılmıştı. Davalardan ilki 16-17 Nisan 1992’de terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen Sebahat Karataş, Eda Yüksel ve Taşkın Usta’nın İstanbul, Çiftehavuzlar’da öldürülmesiyle ilgiliydi. Gezer bu davada eski Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ve özel harekâtçı Ayhan Çarkın’la birlikte yargılanan isimlerden biriydi. Gezer’in ismi 2003’te ise ‘denizdeki Susurluk’ olarak anılan Damga Operasyonu’na da karıştı. Olaylar zinciri, 27 Haziran 2003’te eski Dev-Sol militanı Seyfettin Karataş’ın emekli polis memuru Mehmet Güzel’i öldürüp, Eminönü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Öner Aktaş’ı yaralamasıyla ortaya çıkmıştı. Karataş, mazot kaçakçısı Recep Ahmet Mercan tarafından öldürtülmek istendiğini ve polislerin onun adamı olduğunu ileri sürmüştü. Jandarma, bunun üzerine İstanbul Boğazı’ndan transit geçiş yapan gemilerden, küçük teknelerle alınan akaryakıtı piyasaya süren şebekeye yönelik operasyona başlatmıştı. Yargılanan isimlerden biri de o dönem Cinayet Büro Amirliği’nde çalışan Gezer’di. Yahya Kemal Gezer’in Recep Ahmet Mercan’la çok yakın ilişkide olduğu ve İstanbul Emniyeti’ndeki ilişkilerini yürüttüğü iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!