Gülen Cemaati’ne Opus Dei benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

Gülen Cemaati’ne Opus Dei benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 00:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile çok sayıda işadamının şüphelileri arasında yer aldığı 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin 1453 sayfalık iddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı.

Haberin Devamı

FETULLAH Gülen ile birlikte 6 kişinin örgüt yöneticiliği, 63 kişinin örgüt üyeliğiyle suçlandığı iddianamede, örgütün ismi FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) olarak belirtildi. Suç tarihi olarak 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının başlatıldığı 6 Mart 2012 gösterildi. Süpheliler, “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek” ile suçlandı.
Başsavcının onayına sunulan ve bir polis memurunun da gizli tanık olarak yer aldığı iddianamede, Opus Dei Tarikatı, Moon Tarikatı ve Gülen Cemâati arasındaki benzerlikler sıralandı. Üç tarikatın ortak özelliğinin misyonerlik faaliyetleri olduğu ve ABD’deki NED, CSIS ve CIA gibi istihbarat örgütlerince desteklendiği öne sürüldü.


TARİHİ KRONOLOJİ


Şüphelilerin hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ettikleri iddia edilen iddianamede, Türkiye’de ve dünyada yaşanan tarihi olaylara kronolojik olarak değinildi. Hitit, Lidya, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye’deki olaylar anlatılarak, dünyadaki ilk cinayet olan Kabil’in Habil’i öldürmesi, Sezar’ın öldürülmesi, 31 Mart vakası, Şeyh Said isyanı, Menemen olayı, Atatürk’e suikast eylemi, Cumhuriyet tarihinde yapılan 4 darbe, 28 Şubat süreci ve Batı Çalışma Grubu, Gezi eylemlerine de yer verildi.

Haberin Devamı


HAYAT KARARTTILAR


Örgütün, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki, vatansever subayları pasifize edebilmek için kendi uydurdukları delillerle operasyon yaptıkları, bu şekilde yüzlerce subayın hayatını kararttıkları ve birçok masum insanın ekmeğiyle oynadıkları iddia edildi.

“FENERBAHÇE’YE KUMPAS”: Cemaatin bir dönem Fenerbahçe Futbol Kulübünü ele geçirmek için kumpas kurduğu, iktidar partisinin başına da dilediği idareyi geçirmek için kumpas kurmaya karar verdiği öne sürüldü.


KASET KUMPASI: FETÖ örgütü istihbarat birimine yerleştirdiği militanları sayesinde istediği bütün siyasileri rahatlıkla takip etmiş attıkları her adımı kayıt altına almıştır.


“YERLİ BİR ÖRGÜT DEĞİL”: Kökü dışarda, devletin kılcallarına kadar sızmış, devlete kastetmiş bir ihanet örgütüdür.

Tahşiyeciye kumpas iddianamesi kabul edildi

Haberin Devamı

TAHŞİYE grubuna yönelik kumpas iddialarına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 333 sayfalık iddianame İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Mahkeme iddianamenin kabul kararı ile İddianamenin bir numaralı sanığı olan Fethullah Gülen’in yokluğunda tutuklanmasına karar vererek hakkında da kırmızı bülten çıkartılmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!