Ahmet Hakan'a saldıran 3 saldırgan AK Parti'den ihraç edildi

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakana saldıran 3 saldırgan AK Partiden ihraç edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 01:09

Ahmet Hakan’a saldıran dört kişiden üçü AK Parti üyesi çıkarken, partiden jet ihraç kararı geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik “Saldırganlardan 3’ünün partimize üyelik kaydının olduğu tespit edildi. Ve bu 3 kişinin tedbirli olarak ihraç edilmesine karar verildi. Bu zihniyetin partimizde yeri yoktur” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

HÜRRİYET gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a önceki gün Teşvikiye’deki evinin önünde saldıran dört kişiden Ak Parti’ye üye olduğu belirlenen Uğur Adıyaman, Fuat Elmas ve Ahmet Güler, partiden ihraç edildi.
Saldırganların üçünün AK Parti üyesi olduğu belirtilince Başbakan Ahmet Davutoğlu parti yönetimine “İddialar doğruysa gereğini yapın” talimatı vermişti. AK Parti’nin Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş da önceki gün Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “AK Parti’nin 10 milyona yakın üyesi var. Tespit edilirse olayın gerçekliği, partimizin yetkili kurulları karar verir” demişti. Saldırganlardan üçünün AK Parti üyesi olduğu kesinleşince AK Parti İstanbul İl Teşkilatı Disiplin Kurulu toplanarak 12 Ekim 2010’da AK Parti Fatih Teşkilatı’na üye olan 29 yaşındaki Uğur Adıyaman ile 19 Haziran 2007’de aynı ilçeden üye olan Fuat Elmas için ihraç kararı verdi. Adıyaman ve Elmas’ın yanı sıra yine AK Parti üyesi olduğu anlaşılan Ahmet Güler’in de ihraç edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Ahmet Hakana saldıran 3 saldırgan AK Partiden ihraç edildi
İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AHMET HAKAN'A SALDIRI AÇIKLAMASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun’a yapılan saldırı sonrasında, saldırganlardan 3’ünün partimizin üyesi olduğuna dair haberleri dikkatle inceledik. Saldırganlardan 3’ünün partimize üyelik kaydının olduğu tespit edildi. Ve tedbirli olarak ihraç edilmelerine karar verildi. Bu zihniyetin partimizde yeri yoktur. Partimizin mahkûm ettiği bir zihniyete sahip olanlar, bırakın üyeliği, AK Parti’nin yakınından bile geçemezler. Bunların AK Parti ile organik bağı olamaz. Gazetecilere dönük şiddeti bir kere daha lanetliyoruz.”
AK Parti Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş da üç saldırganın ihraç edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ahmet Hakana saldıran 3 saldırgan AK Partiden ihraç edildi

KENAN İPEK: TİTİZLİKLE ARAŞTIRIYORUZ


Adalet Bakanı Kenan İpek de Ahmet Hakan’a saldırıya “Hiç kimsenin şiddet kullanarak, sadece elinde kalemi olan gazetecilerimize karşı eylem yapmasını asla hoş göremeyiz” diye tepki gösterdi, “Konu titizlikle araştırılıyor” dedi.


TELEFON KAYITLARINA İNCELEME

Ahmet Hakan’a saldırıyla ilgili soruşturma sürerken saldırganlardan Kamuran Ergin’in olaydan iki gün önce Nişantaşı’nda keşif yaptığı iddia edildi. Pazartesi akşamı Ahmet Hakan’ın evinin yakınında bir kafeteryada görülen Kamuran Ergin’in çevreyi kontrol ettiğini söyleyen bir mahalle sakini, “Bu kişi sokağa gelip binaları izliyordu. Burada kafelere oturup gidiyordu. Çok dikkat çekiyordu” dedi.
Organize Suçlarla Mücadele Şube’de gözaltında olan saldırganlar Uğur Adıyaman, Kamuran Ergin, Ahmet Şengüler ve Fuat Elmas’ın sorgularına önceki gece başlayan polis, savcılıktan bir gün daha ek gözetim süresi aldı. Saldırganların telefon kayıtları üzerinden görüştükleri kişiler mercek altına alınırken, emniyetteki suç dosyaları da inceleniyor. Bu dosyalarla bağlantılı oldukları kişilerle ilgili de soruşturma genişletildi.

Ahmet Hakana saldıran 3 saldırgan AK Partiden ihraç edildi
Abdullah Gül: Çok kesin tavır koymak gerekir

Haberin Devamı

BOYNUKALIN’A İŞLEM YAPILMADI

AHMET Hakan’a saldıran dört kişiden üçünün AK Parti üyesi olduğunun anlaşılması ve ihraç edilmeleri, akla Hürriyet’e saldırıyı getirdi. 6 ve 8 Eylül günlerinde Hürriyet’e yapılan sırasında yaptığı konuşmayla dikkat çeken AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Boynukalın, saldırıların ardından ortaya çıkan kayıtta da, Sedat Ergin ve Ahmet Hakan için “Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak olmuş” demişti. Hakkında partide hiçbir girişimde bulunulmayan Boynukalın tam tersi, AK Parti kongresinde de Başkanlık Divanı’na seçilmişti. Saldırıların üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen soruşturmada da bir gelişme yaşanmadı. Gözaltına alınanlar da serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Ahmet Hakana saldıran 3 saldırgan AK Partiden ihraç edildi

AMELİYAT EDİLDİ

İSTANBUL’da çarşamba gecesi televizyon programı çıkışında kendisini evine kadar takip eden dört kişinin saldırısına uğrayan HÜRRİYET gazetesi yazarı Ahmet Hakan, burnundaki kırık nedeniyle dün öğleden sonra Amerikan Hastanesi’nde ameliyat edildi. Genel anestezi altında yapılan ameliyat sonrası Ahmet Hakan geceyi hastanede geçirdi. Ahmet Hakan’ın kaburgasındaki kırıkların ise kendi kendine kaynamasının bekleneceği belirtildi.

Taburcu oldu

Yaklaşık 1,5 saat süren burun ameliyatı geçiren Ahmet Hakan, doktorların geceyi hastanede geçirmesi yönündeki tavsiyesine rağmen saat 21.00 sıralarında kendi isteğiyle taburcu oldu.

Haberin Devamı


BELLİ Kİ PLANLI BİR OLAY


Ahmet Hakan’a destek ziyaretleri dün de devam etti. Hakan’ı ameliyat öncesi evinde ziyaret eden Milliyet gazetesi yazarı Güneri Cıvaoğlu, “Bu tip olaylar gerçekten çok acı. Ahmet’le daha bir hafta önce yemekteydik. Dikkat etmesini söyledim. Ama dikkat etsen de nereye kadar... Belli ki planlı bir olay... Bunun arkasında kimin olduğunu bilemiyorum. Ama her kim varsa bütün yüreğimle kınıyorum. Ben aynı zamanda bir hukukçuyum. Bunun için kim yaptı diye teori kurmak istemiyorum. Arkasında kimin olduğunu polisin ortaya çıkarması gerekiyor” dedi. (Fırat ALKAÇ/İSTANBUL)

AHMET HAKAN’A DESTEK YAĞDI

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan’a SALDIRI nedeniyle siyaset, basın, iş, sanat ve edebiyat dünyasından çok sayıda geçmiş olsun telefonu geldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de saldırının ardından geçmiş olsun dileklerini bildirdi. Siyaset dünyasından arayanlar arasında şu isimler de yer alıyor:

“TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Başbakan Mesut Yılmaz, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Masum Türker, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Deniz Baykal, Sadullah Ergin, Mehdi Eker, Abdülkadir Aksu, Beşir Atalay, Fikri Sağlar, Oktay Vural, Hayri İnönü, Ravza Kavakçı, Gülsüm Bilgehan, Ümit Özdağ, Naci Bostancı, Mehmet Bekaroğlu, Nihat Matkap, Akif Hamza Çebi, Sinan Oğan, Burhan Kuzu, Hüsamettin Özkan, llhan Kesici, Dursun Çiçek, Rıza Türmen, Sırrı Sakık, Erdoğan Toprak, Meral Akşener, Enis Berberoğlu, Garo Paylan, Mustafa Balbay, Yılmaz Büyükerşen.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!