Kalleş saldırı: 5 şehit

Güncelleme Tarihi:

Kalleş saldırı: 5 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 07:01

TERÖR örgütü PKK’nın hain saldırıları sonucu dün Diyarbakır, Mardin ve Şırnak’ta 4 asker şehit düştü. 3 hafta önce Cizre’deki saldırıda yaralanan özel harekât polis Emre Akbaş da GATA’da şehit oldu.

Haberin Devamı

Dün ilk acı haber Diyarbakır’dan geldi. Silvan Taktik Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) ile Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu (26), saat 07.30’da göreve gitmek üzere Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden çıktı. Sitenin bahçesindeki otomobillerine binmeye hazırlanan Uçan ve Topçuoğlu, maskeli PKK’lı teröristlerce otomatik silahlarla çapraz ateşe alındı. Silah sesleri üzerine balkona çıkan Aysun Topçuoğlu, eşini ve silah arkadaşını kanlar içinde görünce yardıma koştu. Ağır yaralı olarak Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Topçuoğlu ile Uçan, kurtarılamayarak şehit oldu.


MARDİN VE ŞIRNAK’TA
İkinci şehit haberi ise Mardin’in Nusaybin ilçesinden geldi. Bahok kırsalında dün saat 12.00 sıralarında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. 5 asker ve 1 geçici köy korucusu yaralandı, 1 terörist de öldürüldü. Yaralı askerler helikopterle hastaneye kaldırıldı ancak Çankırılı Jandarma Komando Uzman Onbaşı Hakan Öcalan hastanede şehit oldu.

Haberin Devamı

Kalleş saldırı: 5 şehit


Uzman Onbaşı Hakan Öcalan

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki Habur 2 Köprüsü Mevkisi’nde de dün 11.45’de teröristler yola tuzakladıkları bombayı askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda 2 asker yaralandı. Yaralanan Kütahyalı Uzman Çavuş Hasan Büber (25) hastanede şehit oldu.

Kalleş saldırı: 5 şehit


Şehit Uzman Çavuş Hasan Büber 1 ay önce Semiha Büber ile evlenmişti.

3 AY ÖNCE BABA OLMUŞTU
Diyarbakır’da şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu, 1 yıllık evliydi ve 3 aylık bir erkek çocuk babasıydı. Topçuoğlu, 2.5 ay önce Silvan’a tayin olmuştu. Yalova’da görev yapan Şehit Uzman Çavuş Sinan Uçan’ın 3 ay önce eşi Sibel Uçan ile Silvan’a giderek göreve başladığı, 10 yaşındaki kızı Sudem’i ise eğitimi için İzmir’deki babasına bıraktığı belirtildi.

Haberin Devamı

Kalleş saldırı: 5 şehit

YARALI POLİS DE ŞEHİT
Özel Harekât polislerini taşıyan zırhlı araca, teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu yaralanan polis Emre Akbaş (22), tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde kurtarılamayarak şehit oldu. Geçici görevle Şırnak Cizre’ye giden Akbaş'ın şehitlik haberini memleketi Aksaray'da alan baba Mustafa ve anne Hatice Akbaş gözyaşına boğuldu.

TSK, Dağlıca’da Doçka mevzilerini vurdu
TÜRK Hava Kuvvetleri’nin Diyarbakır’da konuşlu 181. Pars Filoya ait 6 F-16 uçağı dün akşam Dağlıca’da PKK hedeflerine yönelik hava harekâtı geçekleştirdi. PKK’ya ait çok sayıda Doçka mevzilerinin imha edildiği operasyonda PKK’nın bölgede sığınak ve mühimmat deposu olarak kullandığı yerlerin de hedef alındığı belirtildi. (Uğur ERGAN/ANKARA)

Kalleş saldırı: 5 şehit
Edirne'de askeri araç devrildi: 1 şehit, 3 yaralı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!