Sedat Ergin'den saldırı yorumu

Güncelleme Tarihi:

Sedat Erginden saldırı yorumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 14:23

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Sedat Ergin CNN Türk canlı yayınında Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyı değerlendirdi. Bülent Arınç'ın olayla ilgili olarak söylediği, "Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle..." şeklindeki sözlerini değerlendiren Ergin, "Sayın Arınç'ın rüya olarak gördüğü şeyi biz reel olarak yaşıyoruz" dedi. Sedat Ergin ayrıca yaşanan saldırılara tepki göstererek "Yeter artık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İşte Sedat Ergin’in açıklamalarından satır başları:

Sayın Arınç'ın rüya olarak gördüğü şeyi biz reel olarak yaşıyoruz. Uzun zamandır linç kampanyası var Doğan Grubu’na karşı, Sayın Aydın Doğan'a karşı var. Grubun bütün yayın organları hedef gösteriliyor. Ve sadece bizim eleştiriye bir itirazımız yok. Eleştirin ama iş artık ölüm tehditlerine varmış durumda bunun bir an önce değişmesi gerekiyor.

Sedat Erginden saldırı yorumu


"BU LİNÇ KAMPANYASI SÜRDÜĞÜ SÜRECE..."

Bu siyasal iktidarın bilgisi dışında değil, bu kampanya. Siyasal iktidarın desteğini himayesini gören bir kampanya. Bu linç kampanyası sürdüğü sürece bunun sonuçları işte saldırılar şeklinde, Ahmet Hakan'a saldırılar olarak görüyoruz. Doğan grubunu sürekli hedef göstermeleri, saldırıya açık, tehditleri açık bir duruma getiriyor.

Ülkenin en büyük medya grubu tehdit ve linç kampanyalarının hedefi durumda. Bu sağlıklı bir fotoğraf değil. Bu havanın bir an önce dağılması gerekiyor. Bunun temel koşulu, devlet katından gelen sinyallerin değişmesi gerekiyor. Sürekli gerginlik üreten, kutuplaştıran, hedef gösteren kamuoyuna bu dilin değişmesi gerekiyor. O değişmesi gerekiyor ki bu tür saldırılara karşı kuvvetli karşı duruş gerekiyor ki caydırıcılık olsun. Ben bunu hep söylüyorum 6 Eylül'de ilk saldırı olduğunda devlet katından kuvvetli bir duruş sergileseydi, muhtemelen ikinci saldırı olmayacaktı.

Haberin Devamı

Sedat Erginden saldırı yorumu


'HERHALDE DEVLET ÖNLEM ALACAKTIR' DİYORDUK

6 Eylül'de ilk saldırı olduğunda biz iyi niyetli, bunun son olduğunu düşünüyorduk. 'Herhalde devlet önlem alacaktır' diyorduk. Sonra 8 Eylül geldi. Ben bahçeye çıktım polisleri gördüm, seyretmeye başladım. Biraz sonra o saldırganların polisi de aşıp üstümüze koştuğumuzu gördük.

"Herhalde önlem alınıyordur Hürriyet gazetesi mensubuna saldırı olmaz" diyorduk, Ahmet Hakan'a saldırı oldu.

Benim mesaimin büyük bir bölümünü bu saldırılar aldı. Dün gecemin, uyku zamanımın büyük bir bölümünü Amerikan Hastanesi'nin acil servisinde geçirdim.

"ARTIK YETER"

Haberin Devamı

Ben bir gazetenin yönetmeni olarak artık zamanımızı böyle mi geçireceğim? Artık yeter. İnsan sinirleniyor kusura bakmayın.



"BU LİNÇ KAMPANYASININ BİR AN ÖNCE SON BULMASI GEREKİYOR"

Haberin Devamı

Geleceğim nokta şu. Hepimizin sinirlerine hakim olması gerekiyor, benim de hakim olmam gerekiyor. Bu gergin ortam, bu linç kampanyasının artık bir an önce son bulması gerekiyor. Devlet katında bu yönde mesajların gelmesi gerekiyor.
Bakın bugün ben buraya gelmeden önce Galatasaray Üniversitesi'nde iletişim fakültesinde eğitim yılının açılış konuşması yaptım... İlk dersi ben verdim başlığı şuydu 2015 yılında Türkiye'de basın özgürlüğünün durumu.

“Ben de size basın özgürlüğünü anlatmaya geldim, bu gece acil servisteydim.” dedim herhalde özetlemiştir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!