İskoç çocuk Türk üvey babasından ayrılmak istemedi

Güncelleme Tarihi:

İskoç çocuk Türk üvey babasından ayrılmak istemedi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 11:31

Marmaris'te velayet davasını kazanan İskoç babasına teslim edilen 9 yaşındaki Logan Arshad, Türk üvey babasına vedasında hüzünlü anlar yaşadı.

Haberin Devamı

İngiltere'de işçi olarak çalışan İskoç Nabeel Arshad (27), yaklaşık 10 yıl önce Laura Aytekin (26) ile evlendi. Çiftin, bir erkek bebekleri dünyaya geldi. Logan adını verdikleri oğulları 3 yaşındayken çift boşandı. Laura Aytekin, tatil için geldiği Marmaris'te 3 yıl önce güvenlik görevlisi Mert Aytekin (26) ile tanışarak evlendi. Logan, Mert Aytekin'i babası olarak benimsedi.

ÜVEY BABASINA SARILDI, ÖZ BABASINA GİTMEK İSTEMEDİ

Baba Nabeel Arshad, sosyal medya aracılığıyla eski eşi ve oğlunun Marmaris'te olduğunu öğrendi. İlçeye gelen Arshad, oğlunu geri almak için açtığı velayet davasını kazandı. Arshad, oğlunu teslim almak için iki avukatıyla Marmaris Polis Merkezine geldi. Logan ise bir süre sonra üvey babası ve dedesi tarafından polis merkezine getirildi. Anne ise eski eşiyle karşılaşmamak için evde kalmayı tercih etti. Tedirginlik yaşadığı gözlenen çocuk, üvey babasına sarılarak öz babasına gitmek istemedi.

Logan'ın babasına verilmesi sırasında İngiltere'nin Marmaris Fahri Konsolosluğundan bir görevli de hazır bulundu. Polis merkezinde 2 saat kadar kalan çocuğun İngiltere'ye dönmesi konusunda ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi. Ağlayarak annesi ve üvey babasından ayrılmak istemediğini söyleyen çocuğun, anneannesinin yanına götürüleceği söylenerek güçlükle ikna edildiği belirildi.

İskoç babasıyla polis merkezinden çıkan Logan'ın mutsuz ve tedirgin olduğu gözlendi. Taksiye binen baba, oğluyla İngiltere'ye gitmek üzere ilçeden ayrıldı.

"LOGAN BENİ BABASI OLARAK GÖRÜYOR"

Haberin Devamı

Logan'ın üvey babası Aytekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Nabeel Arshad'in İngiltere'deki gazetelere, "çocuğunun kendisine verilmesi" için para istedikleri yönünde açıklama yaptığını söyledi.

Çocuğu kaçırmak veya karşılığında para istemek gibi bir amacının olmadığını belirten Aytekin, "Logan, 3 yıldır benim yanımda yaşıyor ve gitmek istemiyor. Üç yaşından beri görmediği babasını tanımıyor bile. Logan, tanımadığı bir kişiye verildi. Bunun için annesi ve biz çok üzülüyoruz" dedi.

Logan için bugüne kadar elinden gelen her şeyi yaptığını anlatan Aytekin, "Babası imza vermediği için kimlik çıkartamadık ve bu nedenle okula gönderemedik. Bu durumu özel dersler vererek telafi etmeye çalıştık. Logan beni babası olarak görüyor ve her zaman bana baba olarak hitap ediyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!