Yeşil'i de seçmen yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Yeşili de seçmen yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 10:12

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 1 Kasım’da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde birçok faili meçhul cinayetin sorumlusu Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ı da “seçmen” olarak kaydetti.

Haberin Devamı

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, halen kırmızı bültenle aranan ve yaşayıp yaşamadığı belli olmayan Yeşil, başkentte Etlik Anadolu Lisesi’nde 3129 nolu sandıkta oy kullanabilecek.

1953 Bingöl Solhan doğumlu olan Mahmut Yıldırım; eğer yaşıyorsa şu an 62 yaşında...

MİT’e çalışırken Lübnan’da Bekaa Vadisi’nde 27 Kasım 1996 tarihinde Abdullah Öcalan’a yönelik başarısız suikast girişimi operasyonuna katılan Yeşil’den operasyon dönüşü bir daha haber alınamadı. Operasyona katılan MİT elemanları, Yeşil’i bir daha görmediklerini belirtirken, teşkilat da mahkemeye Yıldırım’la ilişkilerinin Aralık 1996’dan sonra kesildiğini bildirdi. 1980’li yılların sonundan başlayıp 1996’ya kadar jandarma, MİT ve emniyete çalışan Yeşil hakkında şu an birçok yargılama sürüyor.

Haberin Devamı

Yeşil, 1990’lı başında jandarmaya çalışırken yazar Musa Anter cinayetini azmettirmekle suçlandı. Bu konuda halen Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gıyabında yargılanan Mahmut Yıldırım hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Hem emniyete hem de MİT’e çalışan Yeşil, İranlı Lazem Esmaeili ve Askar Simitko’nun kaçırılarak yakınlarından fidye istemek ve ardından öldürmekle suçlandı. Yıldırım hakkında 1998’de dönemin İHD Genel Başkanı Akın Birdal’a suikast düzenlemek suçundan da dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!