AK Parti'den Ahmet Hakan'a saldırıya tepkiler

Güncelleme Tarihi:

AK Partiden Ahmet Hakana saldırıya tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 14:08

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Çelik, 'Yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.' dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün de saldırıyı tasvip etmediklerini belirtti. AK Partili Beşir Atalay da "Ahmet Hakan'a bir menfur saldırı düzenlenmiştir. Bu olayı lanetliyorum, şiddetin her türlüsünü kınıyorum" diye konuştu. TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç da Twitter hesabından saldırıyı kınadı ve ''Gazetecilere, yine kendi camialarından, eski-yeni medya patronlarından, ya da gazetecilerden tehdit gelmesi de ayrı bir facia'' diye yazdı.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Gazetecilere saldırı hiçbir şekilde mazur gösterilemez. Şiddet hiçbir şekilde tasvip edilemez. Şiddet, kayıtsız şartsız reddedilmelidir.

Tüm basın mensuplarına geçmiş olsun diyor, en iyi dileklerimizi iletiyoruz. Gazetecilere yönelik şiddeti mahkum ediyor ve en güçlü şekilde kınıyoruz."

AK Partiden Ahmet Hakana saldırıya tepkiler
Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Hakan mesajı: Gerginliğin bu noktaya ulaşması ciddi endişe yaratıyor



YALÇIN AKDOĞAN: DEMOKRASİMİZE ZARAR VERİR

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sosyal medya hesabından olayla ilgili şu mesajları paylaştı:

Şiddet kimden gelirse ve kime karşı olursa olsun yanlıştır. Partilere, medyaya ve yazarlara yönelik şiddet öncelikle demokrasimize zarar verir.
Faili belli olan saldırıları bile siyasi rant ve linç kampanyasına dönüştürme çabaları da şiddetin kılık değiştirmiş halidir.
Basın mensuplarına yapılan şiddeti kınadığımız gibi, şiddetin kaynağını çarpıtarak üretilen nefret söylemlerini de kınıyoruz.
Şiddeti tel’in ederken çarpık sonuçlar üretmenin ve nefret kusmanın da mazur görülecek tarafı olamaz.

'KABUL ETMİYORUZ'

Haberin Devamı

Reuters'a Ahmet Hakan'a saldırıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Böyle bir saldırıyı tasvip etmiyoruz. Kabul de etmiyoruz. Bu saldırılar nereden gelirse gelsin kime yapılırsa yapılsın, bu tür olayları hep birlikte reddetmemiz lazım" dedi.

Haberin Devamı

BEŞİR ATALAY: MENFUR SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM, LANETLİYORUM

AK Partili Beşir Atalay, Seçim çalışmaları için diğer adaylarla birlikte geldiği Van’da parti binasında basın toplantısı düzenledi. Atalay, konuşmasına Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayarak başladı. Atalay, "Gece bir gazeteci arkadaşımıza, Ahmet Hakan’a bir menfur saldırı olmuştur. Bu olayı kınayarak konuşmama başlamak istiyorum. Bu olayı lanetliyorum. Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Biz daima şiddete karşıyız. Hele bir basın mensubuna yapılan bu şeyi gerçekten çok büyük bir şansızlık olarak görüyorum. Kendisine şifa diliyorum, geçmiş olsun diliyorum, basın camiasına da geçmiş olsun diliyorum" dedi.

Haberin Devamı


GÖKÇEK: GEÇMİŞ OLSUN AHMET

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ahmet hakan'a saldırıyı kınadı. Gökçek Twitter hesabından, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum... Şiddet hiçbir şekilde meşru gösterilemez... Geçmiş olsun Ahmet..." mesajını paylaştı.

AK Partiden Ahmet Hakana saldırıya tepkiler
Kültür ve Turizm Bakanı Topçu'dan Ahmet Hakan açıklaması: Kınıyorum, eminim ki emniyet bu işin arkasını mutlaka çıkaracaktır

ARINÇ: ŞİDDETLE KINIYORUM

TBMM eski başkanlarından Bülent Arınç da Twitter hesabından Ahmet Hakan’a yönelik saldırıyla ilgili paylaşımlarda bulundu.

Arınç şu mesajları paylaştı:
Gazeteci ve televizyon programcısı Sn. Ahmet Hakan' a evinin önünde yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.
Sayın Ahmet Hakan' a, geçmiş olsun dileklerimle acil şifalar temenni ediyorum.
Saldırganların ve varsa azmettiricilerinin, bir an önce yargı önüne çıkarılarak hak ettikleri cezalara çarptırılması gerekir.
Geçmişten bugüne, basına,gazetecilere,gazete sahiplerine yapılan gizli-açık tehdit, baskı ve hedef göstermelerin kötü sonuçlarını görmüştük.
Geçmişte yaşanan andıç türü tehditlerin de acı bir hatıra olarak kaldığını biliyorum.
Gazetecilere, yine kendi camialarından, eski-yeni medya patronlarından, ya da gazetecilerden tehdit gelmesi de ayrı bir facia.
Bu kötü rüyadan bir an önce uyanmamız dileğiyle...

Haberin Devamı

ADALET BAKANI İPEK: SALDIRININ FAİLLERİ GEREKEN CEZAYI ÇEKECEK

Adalet Bakanı Kenan İpek, dün Hürriyet Gazetesi yazarı Gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınayarak, faillerin gereken cezayı çekeceğini söyledi. Bakan İpek, Twitter adresinden yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Gazeteci A.Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınıyorum. Kendisine ve tüm basın camiasına geçmiş olsun. Failleri gereken cezayı çekeceklerdir."

AB BAKANI PROF.DR. BERİL DEDEOĞLU: KINIYORUM

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyorum. Demokrasinin ve AB sürecimizin en temel unsurlarından olan basın özgürlüğü kutsaldır. Sayın Hakan’a ve basın camiamıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!