Erzincan’da seçim güvenliği toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Erzincan’da seçim güvenliği toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 21:58

1 Kasım’da yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerine ilişkin seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, “İnanıyorum ki, her zaman olduğu gibi Erzincan, huzur ve güven ortamı içerisinde seçim sürecini tamamlayacaktır. Erzincan halkı bu konuda çok sağduyuludur” dedi.
Erzincan Polis Evi’nde gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcıları Ahmet Türköz, Fatih Kaya, Dede Musa Baştürk, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Murat Orhan Tonğ, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, emniyet görevlileri ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.


Toplantıda seçimlerle ilgili kanun ve mevzuatların sunumunun yapılmasının ardından konuşan Vali Süleyman Kahraman; “Valilik olarak seçimlerle ilgili olarak bazı aksaklıkları, eksiklikleri gündeme getirdik. Özellikle araçlarla şehir merkezinde hoparlör yolu ile sürekli olarak yapılan propagandalardan duyulan rahatsızlıklar bize aksettirildi. Tabi bir seçim çalışması olmalı, ancak sesin alabildiğine açıldığını, bu durumun vatandaşları rahatsız ettiğini görüyoruz ve şikayetler de oluyor. Dikkat etmemizde fayda var. Ayrıca bu seçim sürecinde mümkün olduğu kadar tüm partilerin birbirine hoşgörüyle bakması ve birbirini hoşgörüyle değerlendirmesi gerekir. İlişkilerimizin iyi olması gerekli. Yine emniyet mensuplarımız da sizin hizmetinizde. Bizim bu konuda amacımız güvenliği, asayişi ve seçimin güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktır. Seçim olacak ve bu yüzden her türlü yasal tedbir alınmıştır. Bizim amacımız burada seçimlerin güvenlik içerisinde yapılmasıdır ve bu noktada hepimiz seçim konusunda vatandaşın hizmetindeyiz.”
Seçimlerin ülke genelinde huzur ve güven ortamı içerisinde yapılabilmesi için 298 sayılı kanun ve ilgili diğer mevzuat ile Yüksek Seçim Kurulu kararları çerçevesinde hareket edilmekle birlikte gerekli tedbirlerin alınması amacıyla il seçim güvenlik planlarının hazırlandığına değinen Vali Süleyman Kahraman, “Seçim öncesi, seçim günü ve sonrasında ilimiz kamu görevlileri ve güvenlik güçleri idarenin tarafsızlığını zedeleyici tutum ve davranışlardan kaçınacaklar, siyasi partilerin ve adayların herhangi bir baskıya ve kısıtlamaya maruz kalmadan, ilgili mevzuat çerçevesinde propaganda ve benzeri çalışmaları yapmaları ve seçmenlerin oylarını serbestçe kullanımları için gerekli tedbirleri alacaklardır. Aynı şekilde kamu güvenliğinin ve huzurun sağlanması ile kanun dışı eylem ve işlemlerin önlenmesi için emniyet ve jandarma teşkilatlarımız, kaymakam arkadaşlarımız görevlerinin başında olup telefonları da açık olacaktır. Bizlere ihtiyaç duyduğunuz her konuda ulaşabilirsiniz. Bizden talepleriniz olursa, soracağınız sorular varsa, ilgili yasa ve yönetmelikler kapsamında, Yüksek Seçim Kurulu’nun hükümleri doğrultusunda sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Hepinize başarılar dilerim” diye konuştu.
Toplantıda yapılan sunumlarda genel olarak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve seçim propaganda çalışmalarında uyulması gereken yasal sorumluluklara değinildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!