Sivas’ta seçim araçlarına park ve ses yayın yasağı

Güncelleme Tarihi:

Sivas’ta seçim araçlarına park ve ses yayın yasağı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 15:15

SİVAS Valiliği 1 Kasım seçimleri nedeni ile siyasi partilerin araçlarını kent meydanına park etmesi, yüksek sesle propaganda yapması ve parti binalarında trafiği ve mobese kameralarını etkileyecek boyutta afiş ve pankart asılmasını yasakladı.

Haberin Devamı

Sivas Valisi Alim Barut yaklaşan seçimler nedeni ile kentte alınan seçim yasakları hakkında basın toplantısı düzenledi. Vali Ahmet Muammer Bey Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın ve İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan da katıldı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde alınan kararlarla ilgili bilgiler veren Vali Barut, seçim öncesinde siyasi partilerin seçim müzikleri ile ses kirliliğine, seçim büroları önünde astıkları bayrak ve flamaların da görüntü kirliliğine sebep olduğunu söyledi. Bu kapsamda halkın görüş, öneri ve şikayetleri değerlendirilerek ilgili kurumlarla görşme yaptıklarını ifade eden Vali Barut şunları söyledi:

"Yaptığımız istişareler sonucu bazı karaklar aldık. Siyasi partiler seçim araçlarını Cumhuriyet Meydanı veya kaldırımlara park etmeyecek. Onlara Kongre Müzesi bahçesinde ve Cumhuriyet Meydanı dışından emniyet ve asayişini sağlayabileceğimiz yerleri gösterdik. Meydanın içerisinde park edilmesi hem trafik açısından, hem güvenlik açısından sıkıntılı oluyor. Seçim araçlarına ve özel araçların plakalarının parti bayrağı ve amblemiyle kapatılmaması, plakaların mutlak suretle açık ve görünür bir şekilde olmasını istiyoruz. Siyasi parti ve bağımsız adayların halkın huzur ve refahını bozmamak, yaya ve taşıt trafiğini engellememesi açısından Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımlarının üzerinde stant açılmamasını tüm partilerden tüm adaylardan istiyoruz. Çadır, karavan, seyyar sabit bakara, TIR dorsesi, sabit otobüs ve benzeri yerlerin seçim bürosu olarak bu mekanların kullanılmayacağından bu tarz araçların Cumhuriyet Meydanı ve yaya kaldırımları üzerinde bulundurmaması isteğimizdir."

"YÜKSEK SESLE SEÇİM PROPAGANDASI YAPMAK YASAK"

Yüksek sesle seçim propagandası yapmanın da yasak olduğunu söyleyen Barut, köyle konuştu:

"Seçim bürolarının sadece binaların genişliğinde karşı tarafa ip germek suretiyle trafiği engellemeyecek boyutta ve Mobese görüntü alanını etkileyecek şekilde afiş, parti flaması asılmayacak. Seçim büroları ve parti araçlarıyla hoparlörle propaganda da yüksek sesle gürültü yapılmaması bu konuda Çevre Kanunu’nun hükümlerine uyulması gerektiğini belirtiyoruz. Kanunda belirtilen ilan ve reklam yerleri haricinde siyasi reklam içeren afiş, pankart ve bayrak gibi propaganda malzemelerin asılmaması ve yapıştırılmaması gerekiyor. Siyasi partilerin seçim için yapmış oldukları araç konvoylarında trafik akışını engelleyecek ve gürültü kirliliğine neden olabilecek bir şekilde yapılmaması bugüne kadar arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda bu tedbirlerin uygulanmasını istiyoruz."

Vali Alim Batur, yüksek sesli müzikle seçim propagandası yapanlara gerekli cezai işlemlerin uygulanacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!