Muğla’da sağlık meslek lisesinin sanayi sitesi yakınına taşınmasına tepki

Güncelleme Tarihi:

Muğla’da sağlık meslek lisesinin sanayi sitesi yakınına taşınmasına tepki
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2015 13:23

MUĞLA’daki bir sağlık meslek lisesinin binasının yapılan üç yıllık sözleşmenin dolmasının ardından geri alınması, belirlenen yeni binaya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taşınması sonrası öğrencilerin sanayi sitesine 50 metre mesafedeki çıraklık eğitimi verilen Mesleki Eğitim Merkezi’nin binasını paylaşmak zorunda kalması tepki çekti.

Haberin Devamı

Yılanlı Orman İşletme Şefliğine ait Orhaniye Mahallesi Şehit Asteğmen Yıldıray Çeltiklioğlu Caddesi üzerinde bulunan binada eğitim veren Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, binasını Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Muğla İl Milli Eğitim arasında yapılan üç yıllık sözleşmenin sona ermesi üzerine boşalttı. Okulun, bir yıldır boş olan ve bu süre içinde tadilat gören eskiden Güzel Sanatlar Lisesi’nin kullandığı binaya taşınacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Emirbeyazıt Mahallesi Baki Ünlü Caddesi Çamlık Sokak’taki mevcut binasının yetersiz kalması gerekçesiyle Güzel Sanatlar Lisesi’nin binasına taşındı. Sekiz derslik 26 öğretmen ve 235 öğrencinin yer aldığı Şifa Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de, çıraklık eğitimin verildiği, kent merkezine iki kilometre mesafedeki, sanayi sitesine 50 metre mesafede yer alan Mesleki Eğitim Merkezi’ne taşındı.

VELİLER TEPKİLİ

Öğrencilerin çoğunluğunun kız olduğunu söyleyen veliler, yeni binanın merkezden uzak olduğunu ve sanayi sitesinde yer aldığını belirterek tepki gösterdi. Ayrıca veliler, ücretsiz sağlanan ders kitaplarının öğrenciler tarafından sınıflara taşındığını ifade edip, tepkisini dile getirdi. Öğrenci velilerinden Barbaros Şallı, "Kızımı okula bırakmaya gittim ve günün sürpriziyle karşılaştım. Okulumuzun Sanayi Bölgesi’ne taşındığını öğrendim. Mesleki Eğitim Merkezi ile çocuklarımız aynı binayı paylaşacaklar. Yaklaşık bir ay önce okulun taşınacağı konusunda okul aile birliği yönetimi tarafından bilgilendirildiğimde kendileriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme yapıldı. Çocukların yüzde 80’inin kız olduğu ve sanayi sitesinde ulaşım ve yemek konusunda mağdur olacakları anlatıldı. Anlaşılarak taşınma konusu iptal edildi. Çünkü okul için Güzel Sanatlar Lisesi’nin olduğu yerde bir okul binası yapılıyordu. Hatta tabelası asılmış, elektrik ve su aboneleri bile yapılmıştı. Yapılan bina şimdi Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edilmiş. Okul müdürü ile kısa bir görüşme yapma fırsatım oldu. Bu konuda velilerin bilgilendirilmemesi sebebini sorduğumda cevap veremedi" dedi.

Ayrıca Şallı, devlet tarafından verilen ücretsiz ders kitaplarını öğrencilerin bodrum kattan taşımak zorunda bırakıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

OKUL SANAYİNİN DIŞINDA

Konuyla ilgili açıklama yapan Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üğe de, "İlimizin büyükşehir statüsü kazanmasının ardından yeni kurulan Menteşe ilçemiz sürekli olarak gelişiyor. Buna ayak uydurmak zorundayız. Evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim görmesi için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Her zaman eleştiriye açığız. Şu an ki okul, sanayinin içinde değil dışında kalıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, binalarının yetersiz kalması sonucu yeni tadilat yapılan yere geçti" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üğe, öğrencilere kitap taşıtılmasını uygun bulmadığını, gerekli girişimlerin yapılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!