Gürültü yapma güler yüzlü ol

Güncelleme Tarihi:

Gürültü yapma güler yüzlü ol
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 21:03

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, milletvekili adaylarına, “AK Parti kurumsal kimliğinin muhafaza edilmesi gerekmektedir. AK Parti Kurumsal Kimliği’ne, Parti Programı’na, Parti Tüzüğü’ne ve Siyasal Partiler Kanunu’na aykırı davranışlar karşısında, partimiz taviz vermeyecek ve sorumluluk kabul etmeyecektir” uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Bu amaçla hazırlanan seçim kılavuzunda ise adayların uyması gereken kurallardan bazıları şöyle sıralandı:

ANONSLARA DİKKAT EDİN

“Kampanya süresince seçilecek müziklerde ve anonslarda önceden belirlenmiş müzikler ve anonslar kampanya için kullanılırken, gürültü kirliliği oluşturmamaya özen gösterilmelidir. Okul, hastane, ibadethane vb. gibi yerlerin çevresinde müzik çalınmamasına ve anons yapılmamasına dikkat edilmelidir.


KIYAFET UYUMUNA ÖZENİN

Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacak olanlar mümkün olduğu kadar aynı renk ve özellikte kıyafet giymelidirler. Bu, aynı zamanda takım ruhunu çağrıştıracak ve birlikte hareket edildiği imajını doğuracaktır. AK Parti’de kişiler değil ilkeler önemlidir. Bu da en küçük birimlerde dahi üzerinde özenle durulması gereken bir konudur.

Haberin Devamı


TARTIŞMADAN UZAK DURUN


Kampanya süresi boyunca üzerinde durulacak en önemli konulardan biri de güler yüzlü olmak, hem seçmenle hem de diğer partililerle tartışmaya girmemektir. Teşkilatlar ve seçim bürolarında görev alacaklar, bu konuda hassas olmalıdır. Partimizin genel seçim kampanyası, aynı zamanda bütün toplumu kucaklayan bir çerçevede yürütülmelidir. Seçmenlere mesaj iletilirken kararlı olunmalı, bu kararlılık nazik ve kibar bir şekilde iletilmelidir. AK Parti, milletimizin partisidir.
Seçmenle kurulacak iletişimde hiçbir şekilde tartışmaya girilmemeli ve adaylar mümkün olduğu kadar sabır ve güler yüzle seçmene yaklaşmalıdır. Diğer partileri ve onların adaylarını kötülememeli, sadece kendi partisinin icraat ve çalışmalarını anlatmalıdır. Milletvekili adayları, propaganda çalışmaları sırasında tanıdığı insanlara mutlaka adıyla hitap etmeli, sıcak, saygılı ve güler yüzlü davranmalıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!