AK Parti’de sürpriz kadın kolları operasyonu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti’de sürpriz kadın kolları operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 12:10

AK Parti’nin son kongresinde oylanan yeni MKYK’sıyla birlikte yenilenen MYK’sı, seçim öncesi kritik bir atamaya imza attı.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilk icraatlarından biri olarak Kadın Kolları Başkanlığı’na getirdiği eski Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül bu görevinden alındı. Gönül’ün yerine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Meclis’teki Özel Kalem Müdürlüğünü yapan TİKA Başkanı Serdar Çam’ın eşi, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AK Parti’nin yeni Kadın Kolları Başkanı oldu.

AK Parti’nin önceki günkü MYK toplantısında kararlaştırılan bu görev değişikliğini, Parti Sözcüsü Ömer Çelik yazılı bir açıklamayla duyurdu. Çelik kısa açıklamasında, “Önceki kadın kolları Başkanımız sayın Azize Sibel Gönül çok müstesna başarılarla bir döneme imza attı. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

BOYNUKALIN’LA BİRLİKTE DAVUTOĞLU GETİRMİŞTİ

Sürpriz bir kararla Kadın Kolları Başkanlığı’ndan alınan Gönül, Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkanlığındaki ilk önemli parti içi atamalarından biri olmuştu. Davutoğlu, Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından 17 Ağustos 2014’de AK Parti Genel Başkanlığına geldikten hemen sonra Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarında değişikliğe gitti. 25 Eylül’de Zafer Çubukçu’nun yerine, Hürriyet’e yönelik taşlı sopalı saldırıda adı öne çıkan Abdürrahim Boynukalın’ı Gençlik Kolları Başkanlığı’na getiren Davutoğlu, 2 Ekim’de de Güldal Akşit’in yerine Gönül’ü Kadın Kolları Başkanı olarak görevlendirdi.

Haberin Devamı

AK Parti’de sürpriz kadın kolları operasyonu

Gönül ile başlayan değişim sürecinin, Gençlik Kolları Başkanlığını tercih ederek 1 Kasım seçimleri için adaylık başvurusu yapmayan ve AK Parti yönetiminin de aday listesinde yer vermediği Boynukalın’ı da etkileyip etkilemeyeceği kulislerde merak konusu oldu. Gönül, 7 Haziran’da olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de aday olmadığı için aday listelerinde yer almadı. 7 Haziran seçimlerinde Ankara’dan milletvekili seçilen Çam, AK Parti’nin 1 Kasım listesinde de Ankara 2. bölge 5. sıradan aday gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!