Yeni bakanlar açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Yeni bakanlar açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2015 08:26

7 Haziran seçimleri sonrası kurulan seçim hükümetinde görev yapan HDP'li Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca'nın görevlerinden istifa etmelerinin ardından, yerlerine atamalar yapıldı. AB Bakanlığı'na atanan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, “Sayın Başbakan, ‘bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var’ dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Başbakanlık'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, AB Bakanlığı'na Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun, Kalkınma Bakanlığı'na ise M. Cüneyd Düzyol'un atandığı açıklandı.

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:
''Anayasa gereği görevde bulunan seçim hükümetinde iki bakanın istifası sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na Sayın Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Kalkınma Bakanlığı'na Sayın M. Cüneyd Düzyol getirilmişlerdir.''

“AKİL İNSAN” BAKAN

Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslar arası İlişkiler Bölümü mezunu olan 54 yaşındaki Dedeoğlu, Galatasaray Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Bölümünün yanı sıra İstanbul Aydın ve Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitelerinde de ders veriyor. Geçmişte Zaman ve Yeni Şafak gazetelerinde uluslararası politika üzerine yazılar yazan Dedeoğlu, halen Star ve Today’s Zaman gazetelerinde köşe yazarlığı yapıyordu. Bir dönem Agos gazetesinde de köşe yazan Dedeoğlu, 3 yıl önce dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 4 yıllığına YÖK üyeliğine atandı. “Akil İnsanlar”ın, Ahmet Taşgetiren’in başkanlığını yaptığı İç Anadolu heyetinde de yer alan Dedeoğlu, evli ve iki çocuk annesi.

Haberin Devamı

DEDEOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Avrupa Birliği Bakanlığı’na atanan Dedeoğlu ilk açıklamasında, “Sayın Başbakan, ‘bilginize ve birikiminize ülkemizin ihtiyacı var’ dedi, böyle bir cümle karşısında ülkeye hizmet etmekten kaçınmanın bir nedeni olamazdı. Bu ülke için ne yapmam gerekiyorsa yapılması gerektiğine inanan biri olarak ben de görevi memnuniyetle kabul ettim” ifadelerini kullandı. Dedeoğlu, “Türkiye’nin gündeminde çözülmesi gereken, acil olarak seçime kadarki gündemde ne varsa onu kolaylaştırıcı olmayı ön görebilirim. Halihazırda yürüyen ne varsa onu nasıl hızlandırabiliriz, nasıl kolaylaştırabiliriz onu yapmaya çalışabilirim. Yoksa yeni bir gündem yaratmak gibi bir görevim kati suretle olamaz” şeklinde konuştu.

MÜSTEŞARLIKTAN BAKANLIĞA

Yeni Kalkınma Bakanı Düzyol ise geçtiğimiz yıl Ekim ayında Müsteşarlığına getirildiği bakanlığının yeni patronu oldu. 51 yaşındaki ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu, DPT kökenli Düzyol, 2003-2009 yılları arasında iktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü yaptıktan sonra 2009 yılı Eylül ayında Müsteşar Yardımcılığına getirildi. Düzyol, 2014 yılı Ekim ayından itibaren vekaleten yürüttüğü Müsteşarlık görevine 2 Aralık 2014 tarihinde asaleten atandı. Düzyol evli ve iki çocuk babası.

Yeni bakanlar açıklandı
İstifa gerekçelerini canlı yayında açıkladılar


Yeni bakanlar açıklandı
HDP'li bakanlar Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca istifa etti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!