Baba öldü anne kayıp miras ortada

Güncelleme Tarihi:

Baba öldü anne kayıp miras ortada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2015 06:54

Ayşe Bilir, 2014’te Karşıyaka Devlet Hastanesi acilinden kayboldu. Bilir o günden beri aranırken eşi kalp krizinden vefat edince, çocukları hem anne-babasız hem varlık içinde parasız kaldı.

Haberin Devamı

İZMİR’de, Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki evlerinde eşiyle oturan 70 yaşındaki Ayşe Bilir, 14 Kasım 2014 Cuma günü saat 13.30 sıralarında kriz geçirdi.

Eşi Remzi Bilir'in yardım istediği 112 ekibinin sakinleştirici yaptığı Ayşe Bilir, Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne nakledilirken, yasak olduğu gerekçesiyle Remzi Bilir ambulansa bindirilmedi. Acil servise götürülen Ayşe Bilir, rutin kontrolleri yapıldıktan sonra ortadan kayboldu. Güvenlik kamerası kayıtlarından, saat 14.52'de içeri alınan Ayşe Bilir’in, 15.04'te, görevlilerin gözleri önünde, yalınayak acil servisten dışarı çıktığı belirlendi.

DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRÜLDÜ

Ailenin günler süren araştırmalarının ardından, Bilir'in kaybolduktan 2 saat 12 dakika sonraki görüntülerine, Çiğli’de iki işyerinin güvenlik kameralarında rastlandı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıp kişiler için uygulamaya başladığı yeni proje de devreye koyuldu. Bilir'in fiziksel özellikleriyle fotoğrafı bulunan kısa mesaj, İzmir'deki abonelerin telefonlarına iki kez gönderildi, ancak bundan da sonuç alınamadı. Ayşe Bilir, asker, polis ve ailesinin tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Haberin Devamı

Baba öldü anne kayıp miras ortada

Ayşe Bilir hastaneden böyle ayrılmıştı

GAİPLİĞE 5 YIL VAR

Yaklaşık 10 ay sonra, Remzi Bilir kalp krizi sonucu hayata veda etti. Çiftin kızları Pınar ve oğulları Murat Harun Bilir, anneleri de bulunamadığı için, kalan otomobil, ev ve banka hesapları üzerinde hiçbir işlem yapamadı. Remzi Bilir'den emekli maaşı bağlanan Ayşe Bilir'in hiç para çekmediği de saptandı. Pınar Bilir, durumu şöyle özetledi: "Gaiplik kararı için 5 yıl gerekiyormuş. Ne yapacağımızı şaşırdık. Ağabeyimin özürlü olduğunu, babamın maaşının bağlanması gerektiğini resmi makamlara bildirmemize rağmen maaş anneme bağlandı. Ben mirasın ötesinde annemi istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!