Bakan Alaboyun: İmam Hatip Okulları olmasaydı, IŞİD'cilerin ve El Kaideler'in alt yapısı oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Bakan  Alaboyun:  İmam Hatip Okulları olmasaydı, IŞİDcilerin ve El Kaidelerin alt yapısı oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 13:52

Memleketleri Aksaray'da gezi ve incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Sarıyahşi İlçesi'nin ardından Ağaçören İlçesi'ne geçip kaymakamlığı ziyaret etti. 2 bakan daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin temel atma törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende yaptığı konuşmasında imam hatip okullarının önemine değinen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, şunları söyledi:
"Eğer imam hatip okulları olmasaydı, Allah göstermesin biz de Suriye'deki gibi başka ülkelerdeki gibi IŞİD'ciler ve El Kaideler'in alt yapısı oluşurdu. O yüzden büyüklerimize imam hatip okullarını açtığı için, dinimizi, bilimle, sanatla, felsefeyle, kelamla birleştirdiği için çok önemli addediyorum. Devletin elinde müfredat içerisinde böylle bir eğitim yapıldığı için de yanlış yapmak gibi bir yöne sapmaktan da kurtulmuş olunuyor. O yüzden imam hatip okulları çok önemli. Buradan çıkacak çocuklarımız dinini doğru öğrenecek ve doğru öğretecek alt yapıya sahip olacaklar."

2 bakan törenin ardından belediye başkanlığını ziyaret etti.

BAKMADAN GEÇME!