Ucube tazminatı Yargıtay'dan döndü

Güncelleme Tarihi:

Ucube tazminatı Yargıtaydan döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 11:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kars’taki ‘İnsanlık Anıtı’na ‘Ucube’ dediği için tazminat ödemesine ilişkin karar Yargıtay’dan döndü. Yargıtay kararında “Sanatçıların ve siyasi kimliğe sahip kişilerin eleştirilere açık olması gerektiği gözetilerek istemin tümden reddine karar verilmesi gerekirken kısmen kabulü yerinde olmamış bu nedenle kararın bozulması gerekmiştir” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Kars’ta yıktırılan ‘İnsanlık Anıtı’ heykeline ‘Ucube’ dediği gerekçesi ile heykeltıraş Mehmet Aksoy’a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine ilişkin mahkeme kararı oyçokluğuyla Yargıtay 4’üncü Hukuk Dairesi’nce bozuldu.

Ucube tazminatı Yargıtaydan döndü

‘ELEŞTİRİYE AÇIK OLUN’

Bozma kararında, Erdoğan’ın kullanmış olduğu ‘Ucube’ sözcüğünün genel bir eleştiri ve değerlendirmeye ilişkin bulunduğu ifade edildi. Bu açıklamaların davacının kişiliğine yönelik olmadığı, bu haliyle söylemlerin davacının kişiliğine yönelik bir saldırı oluşturmadığı ifade edildi. Kararda, “Sanatçıların ve siyasi kimliğe sahip kişilerin eleştirilere açık olması gerektiği gözetilerek istemin tümden reddine karar verilmesi gerekirken kısmen kabulü yerinde olmamış bu nedenle kararın bozulması gerekmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Ucube tazminatı Yargıtaydan döndü

AKSOY HAKARETTEN YARGILANACAK

3’ÜNCÜ Asliye Hukuk Mahkemesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 10 bin TL tazminat ödemesine hükmetmesinin ardırdan bir röportajında “Haram parayı heykele yatırmam” diye konuşan Mahmet Aksoy, bu kez Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile mahkemelik olmuştu. Aksoy, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

10 BİN LİRAYA MAHKUM OLMUŞTU

HEYKELTIRAŞ Mehmet Aksoy, ‘İnsanlık Anıtı’ heykeli için ‘Ucube’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında 100 bin TL’lik manevi tazminat davası açmıştı. İstanbul 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, Erdoğan’ın, heykeltıraş Aksoy’a 10 bin TL manevi tazminat ödemesine karar vermişti. Mahkeme, ‘ucube’ sözcüğünün olumsuz anlamına vurgu yapıldığını belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!