301, Levi’s 501 oldu 404 gibi bize yapıştı

Güncelleme Tarihi:

301, Levi’s 501 oldu 404 gibi bize yapıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 00:00

İfade özgürlüğünü sınırlayan TCK 301’inci maddenin markalaştığını söyleyen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "301 hakkında ne kadar söz söylenirse işimiz o kadar zorlaşıyor" dedi.

Babacan, 301’in değiştirilmesi konusunda "Tarih veremem" derken, değiştirilecek başka maddeler de olduğunu, bu nedenle yeni Anayasa yapıldığını söyledi. British Council, Avrupa Reform Merkezi (CER) ile TESEV’in ortaklaşa düzenlediği, Türkiye-AB ilişkilerinin tartışıldığı 4’üncü Boğaziçi Konferansı, Feriye Lokantası’nda yapıldı. Konferansın açılışında konuşan Babacan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan 301’inci maddenin dünyaca ünlü marka olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Tıpkı kullandığımız 501 Levi’s Jeans gibi. 404 yapıştırıcı gibi üzerimize yapıştı artık. 301 değiştirilse bile reform yapılması gereken birçok konu var. 301 değişse bile uygulamanın mükemmel olacağı söylenemez. Ne zaman değişir tarih veremem. Benzer 10-15 kanun daha söyleyebilirim. Bu yüzden yeni Anayasa yapıyoruz. Çünkü Anayasa yürürlükteki Anayasa’da yapabileceklerimiz sınırlı. AB yolunda ilerledikçe daha da sorun çıkaracak. Sabırlı olmak önemli. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Bu süreçte kazanacak çok şey var. Türkiye reformları yapmaya devam edecek. Türkiye 5 yıl sonra farklı bir ülke, 7 yıl sonra daha farklı, 10 yıl sonra ise tamamen farklı olacak. Daha iyi işleyen bir demokrasiye sahip olacak. 301 hakkında ne kadar söz söylenirse işimiz o kadar zorlaşıyor. Reformları bizden istendiği için değil, inandığımız için yapıyoruz. Dış baskıları rahatlatmak için reform yapmıyoruz. Halkımız için iyiyse yapıyoruz. Baskı ters işliyor."

4 günde 13 görüşme

ORTADOĞU gezisine çıkan Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 4 günde, 1 kral, 2 cumhurbaşkanı, 1 devlet başkanı, 2 başbakan, 4 dışişleri bakanı, 1 savunma bakanı, 1 meclis başkanı ve bir de ana muhalefet lideriyle görüşecek. Suriye, İsrail, Filistin ve Ürdün’ü kapsayan geziye çıkarken Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Babacan, bölgesel ve uluslararası konularda temaslarda bulunacağını, İsrail’de sözde Ermeni soykırım yasa tasarısıyla ilgili görüşmeler de yapacağını söyledi. Babacan ve eşi Zeynep Babacan, ilk olarak Şam’a gitti. Babacanlar Şam Büyükelçisi Halit Çelik karşıladı. Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le görüşecek Babacan, Cumhurbaşkanı Beşar Esad tarafından da kabul edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!