Şehit Polis Çağdaş Arslan'ın kardeşi: Şimdi nereye gideyim

Güncelleme Tarihi:

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 14:44

Mardin'in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Zonguldaklı polis memuru 23 yaşındaki Çağdaş Arslan’ın üniversitenin ebelik bölümünü bitiren kardeşi 22 yaşındaki Çağla Arslan, "4 senedir hayalim Doğu Anadolu’da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya; 'Öğretmen gelmiyor, ebe gelmiyor, doktor gelmiyor.' 4 sene sayıkladım 'Doğu Anadolu' diye. Şimdi nereye, kime gideyim?" dedi. Çağla Arslan, "Ben yine de gideceğim. Hastalarını iyileştireceğim, doğumlarını yaptıracağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Şehit polis Çağdaş Arslan’ın Zonguldak’ın Beycuma Beldesi’nde oturan babası 54 yaşındaki Adnan Arslan ve Balıkesir Üniversitesi Sağlık yüksek Okulu Ebelik Bölümü mezunu kızı Çağla Arslan, cenaze töreni öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Başındaki polis beresi ve kucağında ağabeyinin fotoğrafı ile konuşan Çağla Arslan, Ebelik Bölümü’nü yeni bitirdiğini belirterek, "4 senedir hayalim Doğu Anadolu’da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya; ’Öğretmen gelmiyor, ebe gelmiyor, doktor gelmiyor.’ 4 sene sayıkladım ’Doğu Anadolu’ diye. Şimdi nereye kime gideyim? Ağabeyimi vuranlara mı gideyim yardıma? Annem dedi ki; ’Doğu Anadolu’da ne yapacaksın? Seni de vururlar.’ Ben, ’Anne gideceğim. Diyorlar ’Devlet bize bakıyor.’ ’Ben gidip bakacağım’ dedim. Ben hastalarını da iyileştireceğim, doğumlarını da yaptıracağım. Yeter ki sussunlar" dedi.

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim


'CENNET BEDAVA, BEN ŞEHİT OLACAĞIM'

Terör olayları artınca ağabeyi ile konuştuğunu ve ’Mesleği bırakıp 6 ay eğitim alıp, başına komiser olacağım’ dediğini ifade eden Çağla Arslan, şöyle konuştu:

"Ağabeyim, ’Saçmalama Çağla, ortalık çok karışık’ dedi. Ağabeyim hiçbir şeyden korkmazdı. ’Mermilerin üzerinde halay çekiyoruz’ der gülerdi. En son bayramda izinden göndermek istememiş annemler. ’Olmaz anne, arkadaşlarım orada gitmem lazım. Burada yatıp da ne yapacağım?’ demiş. Gitmeden önce anneme, ’Anne cennet bedava, ben şehit olacağım’ demiş. Ağabeyim vatan uğruna şehit oldu. Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek. Ağabeyim gittiyse ben varım. Gerekirse biz de ağabeyimin öcünü alırız. Bu vatanın bayrağını kimse indiremez, kimse bölemez."

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim


'AĞABEYİME MESAJ ATTIM, CEVAP VERMEDİ'

Ağabeyinin şehit olmasından 2 gün önce annesine Doğu Anadolu’ya gideceğini söylediğini anlatan Çağla Arslan, "Annem, ’Kızım ölürsün’ dedi. ’Anne elbet öleceğiz, yeter ki şehit olalım’ dedim. Ağabeyimin şehit olduğu gece sabaha karşı 4.30’da uyandım. İnternete girdim, ’Nusaybin’de 3 şehit’ diyordu. Ağabeyime mesaj attım, ’Orada bir şey olmuş’ diye. Cevap vermedi. Sabahına da haberi geldi. Allah vatana milete zeval vermesin" dedi.

Haberin Devamı



'AĞLAMIYORUM, DİMDİK AYAKTAYIM'

Şehidin babası 54 yaşındaki Adnan Arslan ise "Ağlamıyorum. Hiç ağlamayacağım. Benim bir kızım var. O da çarpışmaya gidecek. Ben de gideceğim. Beni yeter ki devlet alsın. Dimdik duracağım" dedi. PKK’nın silah satan, esrar satan, elektrik ve telefon parası vermeyen, vergi ödemeyen bir örgüt olduğunu vurgulayan Adnan Arslan, şöyle dedi:

"Ben vatan evladı kaybetmedim. Benim oğlum elimi öpmeye geldi. Benim burada kızım var. Ben onunla çarpışmaya gideceğim. Benim kızım da tayini çıkarsa onunla gideceğim oraya ve çarpışacağım. Ben daha eskimedim. Sadece oğlumun silahını istiyorum. Kızıma vereceğim onu."

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim


Oğlunun hiçbir şeyden korkmadığını anlatan Adnan Arslan, "6 ay erken gelmek için izin kullanmadan gitti. Polisliği seviyordu. Korkmuyordu. Oraya giderken de korkmadı. Şimdi ayakta olsun yine korkmaz. Onlar silah çeksin, makineli çeksin o tabancasıyla gider" diye konuştu.

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim


ÇOCUKLARA HARÇLIK VERİRDİ

Şehidin Kocaeli ve Nusaybin’de Çevik Kuvvet Şubesi’nde birlikte çalıştığı arkadaşı 25 yaşındaki Barış Biçer de Çağdaş Arslan’ın Doğu’da görev yaparken hep pozitif olduğunu söyledi. Göreve gittiği bölgelerde özellikle çocuklara yakın ilgi gösterdiğini ve harçlık verip birlikte fotoğraf çektirdiğini anlatan Biçer, "Dürüst, cesur bir insandı. Hepimizin çok sevdiği, çok değer verdiği bir insandı. Biz şehit verdik, arkasında bizler varız. 2 hain yaptıkları pusularla Türkiye’yi bölemez. Bizler buradayız. O en güzel mertebeye ulaştı. Hepimizin isteyip de ulaşamayacağı çok güzel bir mertebede. Biz dirençliyiz. Hepimiz güçlüyüz. Biz de babamın bir çocuklarıyız. Hepimiz biriz" dedi.

Şehit Polis Çağdaş Arslanın kardeşi: Şimdi nereye gideyim

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!