Ahmet Hakan'a ölüm tehdidi Meclis gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Hakana ölüm tehdidi Meclis gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 13:10

Star gazetesi yazarı Cem Küçük’ün Ahmet Hakan’a tehditleri Meclis gündemine geldi.

Haberin Devamı

HDP milletvekili Altan Tan, Küçük’ün “İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" şeklindeki sözlerini Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis gündemine taşıdı.

Soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

Star Gazetesi yazarı Cem Küçük, 9 Eylül 2015 tarihli köşe yazısında Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ı tehdit etmiştir. Küçük, 'Şizofrenik ve PKK’lı bir hırsız portresi: Ahmet Hakan' başlıklı yazısında "Şizofreni hastaları gibi hala kendini Hürriyet’in Türkiye’yi yönettiği günlerde zannediyorsun. İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" ifadelerini kullanmıştır. Buna göre:
1.Yazdığı köşe yazısıyla bir gazete ve yazarına yönelik basın aracılığıyla yapılan bu tehdit karşısında herhangi bir soruşturma başlattınız mı?
2.Hürriyet gazetesine ve yazarı Ahmet Hakan Coşkun’a yönelik alenen yapılan bu tehditlerin aynı kişi ve kurumlara yönelik saldırı ve linç girişimlerinde provokatif bir yönlendirme taşıdığını düşünmekte misiniz?
3.Star Gazetesi ve Cem Küçük başta olmak üzere halkı basın yoluyla bazı gazete ve yazarlara karşı şiddete yönlendiren Gazete ve Yazarlar hakkında ne gibi cezai işlemler yapılması düşünülmektedir?
4.Cem Küçük’ün 30 Ağustos resepsiyonunda Mit Müsteşarı Hakan Fidan ile 30 dakikalık bir görüşme yaptığı iddiası gerçek midir?
5.Gazeteci ‘seni sinek gibi ezeriz’ ifadesini hangi güce dayandırarak kullanmıştır? Bu konuda incelemeleriniz olmuş mudur?

Ahmet Hakana ölüm tehdidi Meclis gündeminde
CEM KÜÇÜK'TEN AHMET HAKAN'A KÖŞEDEN ÖLÜM TEHDİDİ


.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!