Şırnak ve Diyarbakır’daki PKK saldırılarında 3 polis şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Şırnak ve Diyarbakır’daki PKK saldırılarında 3 polis şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2015 08:50

Şırnak’ta PKK’lı teröristler, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Patlamada Şahin Altmış ve Soner Yıldırım adlı polisler şehit oldu. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ise polis Ali Öztürk, hendek kapatırken kepçeye yapılan roketatarlı saldırıda şehit düştü.

Haberin Devamı

Şırnak’ta teröristler dün 05.45 sıralarında 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasında, bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, polis memurları Şahin Altmış (45) ve Soner Yıldırım (24) şehit oldu, 5 polis de yaralandı. Olayda iki zırhlı araç da kullanılamaz hale geldi. Kaçan PKK’lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı. Hava destekli operasyonu sürdüren polis, 5 PKK’lı teröristi öldürdü.

Diyarbakır’da ise Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, YDG-H üyelerinin sokaklara kazdıkları hendekleri kapatmak için dün sabaha karşı çalışma başlattı. Zırhlı araçlar ve kepçeyle Mescit Mahallesi’ne giden polis ekiplerine PKK’lılar roketatar ve otomatik silahlarla saldırdı. Atılan roketatarın isabet ettiği kepçe alev alırken, içinde bulunan Polis Memuru Ali Öztürk (25) şehit oldu, bir polis de yaralandı. Polislerin anında karşılık vermesiyle güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında patlama sesi üzerine balkona çıkan 35 yaşındaki Hüseyin Yıldız yaralandı.

Haberin Devamı

Ağrı Dağı’nda yürütülen operasyonda da 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, bölücü terör örgütünün Ağrı Dağı’nda Eliköy Mahallesi bölgesinde olduğu tespit edilen ana sığınakları yok edildi.

3 KENTTE AİLELERE ACI HABER

Şırnak’ta şehit olan üç çocuk babası polis Şahin Altmış’ın Adana’da yaşayan eşi Özlem Altmış, sosyal paylaşım sitesinde “Şehit haberi almayacağımız bir gün olsun” deyip, dua ettiği günün ertesinde acı haberi aldı. Polis Soner Yıldırım’ın Trabzon’daki babası Muhammet Aydoğdu, “İstifa et dedim, etmedi. ‘Düşmanlarla savaşacağım’ diyordu” diye konuştu. Diyarbakır Silvan’da şehit olan polis Ali Öztürk’ün (25) Şanlıurfa Siverek’teki ailesi acı haberi aldıktan sonra evden Zazaca ağıtlar yükseldi. Şehit polis memuru evli ve 2 çocuk babasıydı. Altmış ve Öztürk memleketlerinde dün toprağa verildi.

Şırnak ve Diyarbakır’daki PKK saldırılarında 3 polis şehit oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!