Iğdır'da şehit olan polisler için cenaze töreni

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 13:17

Türkiye bugün Iğdır'daki PKK saldırısında şehit olan kahraman polislerini uğurluyor... Ankaralı şehit polis Ali Koç'un babası 'Ocağımızı yaktılar' dedi... 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de korumalığını yapan şehit polis Fehmi Şahin'in cenazesini birlikte görev yaptığı arkadaşları karşıladı... Ankara'daki törene katılan polis memurları silah arkadaşlarının tabutu başında gözyaşlarını tutamadı... Samsunlu şehit Burak Zor'un eşi ve minik oğlunun fotoğrafı ise yürekleri dağladı...

Haberin Devamı

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

FEHMİ ŞAHİN - ANKARA

ABDULLAH GÜL'ÜN KORUMALARI VE MESLEKTAŞLARI KARŞILADI

Iğdır'da PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin'in naaşı, evine son kez helallik alınması için getirildi.

Iğdır'dan Delicu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını taşıyan servis minibüsüne PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru Fehmi Şahin'in naaşı, cenaze aracıyla Mamak ilçesi Aşık Veysel Mahallesi'ndeki evine son kez getirildi. Şehidin evi bayraklarla donatıldı ve Kur'an-ı Kerim okundu. Şehidin ailesi ve yakınları, tekbirler eşliğinde tabuta sarılarak gözyaşı döktü.



Bir dönem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yapan Şahin'in naaşını eski Cumhurbaşkanlığı korumaları ve meslektaşları karşıladı. Şahin'in cenazesi öğle namazını müteakip Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

Haberin Devamı

ALİ KOÇ - ANKARA

HAC’DAN DÖNEN BABA: OCAĞIMIZI YAKTILAR

Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Çamurlu köyü yakınlarında yola yerleştirilen bombanın, polis minibüsünün korumalığını yapan zırhlı araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılması sonucu şehit olan Ali Koç'un cenazesi Ankara'ya getirildi.

Acı haberi hac görevini yerine getirirken alan anne Emine ve baba Mithat Koç hacdan bu sabah döndü. Mahallede kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden baba Mithat Koç, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun şehit olduğu haberini televizyondan öğrendiğini belirten baba Koç, "Hacdan bu sabah döndüm. Haberlerden öğrendim. Servis aracı deyince direk oğlum aklıma geldi. Ocağımızı yaktılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, komşusunun akrabası olan şehit polis memuru Koç’un acılı ailesinin Ankara’ya getirilmesi için devreye girmişti. Bakan Alaboyun, acılı aileyi ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Şehit polis memuru Ali Koç, Kocatepe Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanıyor.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

BURAK ZOR - SAMSUN

SAMSUN ŞEHİDİNE AĞLADI

Iğdır’da PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Burak Zor, memleketi Samsun’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Iğdır’da dün sabah 13 polisin şehit düştüğü terör saldırısında şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Burak Zor’un naaşı İlkadım ilçesindeki baba evinde helallik alınmasının ardından Büyük Camii de kılınan öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kıranköy Mezarlığındaki Polis Şehitliğine defnedildi.

Kılınan cenaze namazına Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Çiğdem Karaaslan, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP Samsun Milletvekili Erkan Usta, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

Haberin Devamı

ŞEHİDİN AMCASI SİYASİLERE SESLENDİ

Şehidin cenazesinde şehidin yakınları ayakta durmakta zorlanırken, kılınan cenaze namazının ardından şehidin eşi Cansu Zor, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşları döktü. Şehidin omuzlara alınması esnasında şehidin amcası Ahmet Zor, “Ateş düştüğü yeri yakıyor. Hayır öyle değil. Ateş bana da geldi. Siyasilere sesleniyorum, kendinize gelin, kilitli kalplerinizi açın. Yeter artık, birlik ve beraberlik günüdür” dedi. Daha sonra şehit Burak Zor’un naaşı polislerin omzunda cenaze aracına taşınarak Kıranköy Mezarlığındaki Polis Şehitliğine götürüldü.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

Haberin Devamı

İBRAHİM DERİNDERE - YALÇIN PALIT - KADRİ ÖZKARA / ADANA

ADANA'DA ŞEHİT POLİSLER İÇİN TÖREN

Iğdır'da şehit olan polis memurları İbrahim Derindere ve Yalçın Palıt ile Tunceli’de emeklilik dilekçesini verip, Adana’ya dönmek üzere çıktığı yolda PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Kadri Özkara, düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.

Şehit İbrahim Derindere ile Yalçın Palıt’ın Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeleri Adana Valiliği bahçesinde getirildi. Hastaneden cenazelerin alınması sırasında İbrahim Derindere’nin eşi Şeyma, kucağındaki kızı 2 yaşındaki Hafsa ile gözyaşı döktü. Valilik bahçesindeki törene Vali Mustafa Büyük, Adana Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri, 6’ıncı Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile şehit yakınları katıldı. Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile Vali Mustafa Büyük birer konuşma yaptı. Törene katılan vatandaşlar ise sık sık ’Kahrolsun PKK’ sloganları attı.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

EŞİNİN VAKUR DURUŞU

Törenin ardından İbrahim Derindere’nin eşi Şeyma kucağındaki kızı Hafsa ile yerinden kalkıp, eşinin naaşının yanına gitti. Eğilip tabutu öpen genç kadın, ardından eliyle sevip, kenara çekildi. Genç kadın vakur duruşu ile dikkat çekti. Yalçın Palıt’ın kız kardeşi Elif de "Ağabey" diye arkasından koştuğu tabuta sarılıp ağladı. Ardından şehit cenazeleri, son kez baba evine götürülüp helallik alındıktan sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

ASTSUBAY OĞLU ÜNİFORMAYLA KATILDI

Emekli dilekçesini verdikten sonra Adana’ya gitmek üzere kızı 25 yaşındaki Hatice Özkara ile yola çıkan ve PKK’lı teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit düşen özel hareket polisi Kadri Özkara’nın cenazesini, Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi morgundan resmi elbiseli oğlu Hava Astsubay Üstçavuş Emre Özkara aldı. Elazığ’da resmi tören yapıldığı için Ağrı Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Özkara’nın naaşı emekliliğini geçirmek için Sarıçam İlçesi’nde yaptırdığı 3 katlı evine getirildi. Eşi Canan Özkara, astsubay oğlu, saldırıdan hafif yaralı kurtulan kızı Hatice, babalarına selam durdu. Ailesi ve yakınları Türk Bayrağına sarılı şehit naaşını görünce sinir krizi geçirdi. Burada bir süre bekletilen Özkara’nın cenazesi daha sonra Buruk Mezarlığı’na götürüldü.

Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

MEHMET PARLAK - KAHRAMANMARAŞ

ŞEHİT BAŞKOMİSER MEHMET PARLAK TOPRAĞA VERİLDİ

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen Başkomiser Mehmet Parlak, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde defnedildi.

Şehit Parlak'ın (32) Türk bayrağına sarılı naaşı, Göksun Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Harbiye Mahallesi'ne getirildi. Baba Ömer, anne Hatice ve şehidin eşi Emel Yayla Parlak tabutun başında gözyaşı döktü. Daha sonra Göksun Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Şehidin cenazesi törenin ardından polislerin omuzunda Ulu Camisi'ne getirildi.

"HİÇ UĞRUNA EŞİMİ ALDILAR"

Anne Parlak, "Anaların gözyaşı o hainleri yerle yeksan edecek" dedi. Öğretmen olan Emel Yayla Parlak ise "Iğdır onların başlarına gömülsün. Hiç uğruna eşimi aldılar, Allah hepsinin ciğerini yaksın. Kalleşlerin eşimi benden böyle almalarını tahammül edemiyorum. Orada 1 ton bombayla cinayet işlendi" diye konuştu.

Törene katılan protokol üyeleri, metanetini koruyan ve çocuklarını teskin eden şehidin babası Ömer Parlak'a taziye dileklerini iletti. Şehit Parlak, Ulu Camisi'ndeki cenaze namazının ardından Kayabaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Veysi Kaynak, Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil, MHP Kahramanmaraş Milletvekilleri Sefer Aycan, Fahrettin Oğuz Tor, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve vatandaşlar katıldı.

HALUK VARLI - VAN

ŞEHİT HALUK VARLI'NIN BABASI: AĞLAMAYIN

Iğdır'daki bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Haluk Varlı, Van'ın Gürpınar ilçesinde toprağa verildi.

Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik terör örgütü PKK'nın düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Varlı'nın cenazesi Van'dan konvoy eşliğinde babaevinin bulunduğu Yukarı Kaymaz Mahallesi'ne getirildi.

ŞEHİDİN EŞİ: GİTME BENİ BIRAKMA

Mahalle meydanındaki cenaze töreninin ardından omuzlara alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, tekbirler eşliğinde mezarlığa taşındı. Burada kılınan cenaze namazı sonrası eşinin tabutuna sarılan Gül Varlı, "Gitme, beni bırakma" diyerek gözyaşı döktü.

Törene katılan şehidin meslektaşları ve yakınları da duygulu anlar yaşadı. Kürtçe ağıtların yakıldığı törende baba Yusuf Varlı da "Ağlamayın, benim oğlum şehittir" dedi. Varlı'nın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.


Iğdırda şehit olan polisler için cenaze töreni

YUSUF YELKENCİ - ZONGULDAK

ŞEHİDİN YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Iğdır’da hain bir pusu ile şehit edilen polis memurlarından Yusuf Yelkenci’nin cenazesi, evinin önüne getirildi. Yakınlarının feryatları ise yürekleri dağladı.

Iğdır’da terör örgütü PKK’nın hain saldırısı neticesi şehit düşen polis memurlarından Yusuf Yelkenci’nin cenazesi son kez baba ocağına getirildi. Kozlu’da bulunan evinin önünde yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Yusuf Yelkenci’nin annesi, dedesi, kız kardeşi ve babası taziyeleri kabul etti. Evin önünde cenazeyi yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Bu sırada şehidin ailesi baygınlık geçirdi. Aileye olay yerinde bulunan 112 ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Evin önünde okunan duaların ardından cenaze, Kozlu Aziziye Camii'ne getirildi.

HASAN ESER - DENİZLİ

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Iğdır'da PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan polislerden Denizlili 24 yaşındaki Hasan Eser, Denizli Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

Cenaze namazına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve binlerce vatandaş katıldı. Şehit Eser'in cenaze namazında annesi Sezgi Eser ve babası Serdar Eser gözyaşı dökerken, resmi nikah kıydırıp düğün hazırlığı yaptığı Trabzon'da görevli Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni Gül Eser'in, 'Hasanım' diye ağıt yaktı.

İkindi namazı sonrası şehidin cenaze namazını Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık kıldırdı. Namaz sonrası polislerle birlikte binlerce kişi tabutu el üstünde taşıyarak, polis şehitliğine götürdü. Şehit Eser, burada defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!