HDP Genel Merkezi'ne saldırı

Güncelleme Tarihi:

HDP Genel Merkezine saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2015 06:52

ANKARA’da toplanan yaklaşık 5 bin kişi terörü protesto etti. Türk bayrakları ile MHP ve ülkü ocakları bayrakları açan grup Kızılay Meydanı’nı trafiğe kapattı. Yolu uzun süre trafiğe kapatan grup ardından Yüksel Caddesi’ne yürüdü. Öte yandan, HDP binasına yapılan saldırının ardından binaya otomobili ile girmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

YÜKSEL CADDESİ’NDE MÜDAHALE

Protestocu grup sol görüşlü grupların etkinlik düzenlediği Yüksel Caddesi’ne girmek isteyince barikat kuran polisle aralarında gerginlik çıktı. Sol görüşlü gruplara müdahale etmek isteyen protestocu gruba polis engel oldu.

HDP Genel Merkezine saldırı

Israrla Yüksel’e girmek isteyen gruba polis biber gazı ile müdahalede bulundu. Kızılay Meydanı’ndan ayrılan küçük bir grup ise Büklüm Sokak’taki HDP Genel Merkezi’ne geçerek bina önünde eylem yaptı. Gruptan bazıları genel merkeze saldırıda bulundu. Saldırı sonrasında HDP Genel Merkezi’nde küçük çaplı yangın çıktığı görüldü. Polis müdahalesi sırasında grup kaçarak ara sokaklara dağıldı.

Haberin Devamı

HDP Genel Merkezine saldırı

Haberin Devamı

Yangına müdahale için 4 itfaiye ekibi bölgeye geldi ve yangına müdahale etti. Polis bölgede geniş güvenlik önlemleri alırken sokağın giriş ve çıkışı trafiğe kapatıldı.

HDP Genel Merkezine saldırı

Gazeteciler olmak üzere hiç kimse sokağa sokulmazken, içeride yaralı olup olmadığı bilgisi teyit edilmedi.

HDP Genel Merkezine saldırı

Fotoğraf: Selahattin Sönmez

HDP BİNASINA OTOMOBİLİYLE GİRMEYE ÇALIŞTI

Öte yandan, HDP binasına yapılan saldırının ardından binaya otomobili ile girmek isteyen bir kişi gözaltına alındı.

HDP Genel Merkezine saldırı

HDP ANTALYA MİLLETVEKİLİ SARUHAN OLUÇ: “SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ VAR”
HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırı ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan HDP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Antalya Milletvekili Saruhan Oluç, “Merkezimizin camlarını, kapılarını kırıp ateşe vermişler. Olayda herhangi bir arkadaşımızın yaralanmamış olması sevindirici. Şu anda olay yeri inceleme ekipleri inceleme yapıyor. Genel merkezimizin birçok noktasında kamera var. Bu kameralardaki görüntüleri başlatacağımız adli takipte delil olarak kullanacağız” diye konuştu.
Salim UZUN/HÜRRİYET


.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!