Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor; 8 polis ve 3 çocuk yaralı

Güncelleme Tarihi:

Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor; 8 polis ve 3 çocuk yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 13:57

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı devam ederken, güvenlik güçlerinin PKK’ya yönelik operasyonları da sürüyor. Nur Mahallesi’nde dün gece PKK’lıların zırhlı iki araca düzenlediği saldırıda 8 polis yaralandı. Cizre’de olaylar sırasında ölen 3 kişi ile rahatsızlanarak ölen 35 günlük bir bebeğin de cenazeleri Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde cuma akşamı uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı bugün de sürüyor. Telefon ve internet hatlarının kesik olduğu ve iletişimin sağlamadığı ilçede güvenlik güçleri PKK’lılara yönelik operasyonlarını özellikle Cudi ve Nur Mahallesi’nde yoğunlaştırdı. Orhan Doğan Caddesi üzerinde açık olan bir fırına dün akşam saatlerinde ekmek almaya gittiği belirtilen 5 yaşındaki çocuklar Botan İmrağ, Emir İmrağ ve Murat Babayiğit, çatışma sırasında bacaklarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. Çocuklar Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cizre’de gece yarısı ilçenin bazı mahallelerinden patlama ve silah sesleri yükseldi. Nur Mahallesi’nde saat 01.00 sıralarında PKK’lılar polis iki zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. İlk bilgilere göre saldırıda 8 polisin yaralandığı öğrenildi. İlçenin birçok kesiminde silah sesleri gündüz bugün de sürdü.

4 CENAZE ŞIRNAK’TA


Cizre İlçesi’nde çıkan çatışmalar sırasında ölen 19 yaşındaki Sait Çağdavul, 18 yaşındaki Osman Çağlı ve 13 yaşındaki Cemile Çağırga ile sokağa çıkma yasağı nedeniyle hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitirdiği iddia edilen 35 günlük Muhammed Tahir Yaramış’ın cenazeleri otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Şırnak Belediye Başkanı DBP’li Serhat Kadirhan, DBP ve HDP il örgütü yöneticileri de cenazelerin getirilmesinin ardından hastaneye gitti.

Haberin Devamı

Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor; 8 polis ve 3 çocuk yaralı


Cenazelerin otopsilerinin tamamlanmasının ardından polis ekipleri eşliğinde toprağa verilmek üzere Cizre’ye götürülecek.

Şırnak’ta esnaf bugün Cizre İlçesi’ndeki sokağa çıkma yasağı ve olaylar nedeniyle kepenklerini kapattı. Sürücüler de kontak kapatma eylemin yaptı. Fırın ve eczanelerin dışında işyerlerinin kapalı olduğu Şırnak’ta polis yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor; 8 polis ve 3 çocuk yaralı

Haberin Devamı

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği, Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağının sürdüğünü bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçede vatandaşların can, mal güvenliği ile kamu düzenini tehdit ederek, çocuk, kadın, erkek, asker, polis demeden etrafa patlayıcı, roket ve uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla güvenlik güçlerinin hukuk düzeni içerisinde vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını özenle sürdüğü belirtildi.

"Cizre'de vatandaşların can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam ediyor" ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bölücü terör örgütü mensuplarınca halkın günlük hayatlarını devam ettirmelerini engelleyen patlayıcı madde ve mayın düzenekleri yerleştirilmiş hendek ve barikatları bertaraf etmek için güvenlik kuvvetlerimiz titiz bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir.''
Açıklamada ayrıca vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi, başta sağlık olmak üzere diğer ihtiyaçların karşılanması için gerekli tedbirlerin alındığı kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!