80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı

Güncelleme Tarihi:

80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 13:09

İstanbul'da dün Eylül ayında gerçekleşen en yüksek sıcaklık yaşandı. Termometrelerin 39 dereceyi gösterdiği ilde sıcaktan bunalan vatandaşlar denize girdi, denize giremeyenler ağaç gölgelerini tercih etti. İzmir'de de yüksek sıcaklıktan etkilenen hayvanlar gölgelik alanlarda soğuk taşlara uzanarak serinlemeye çalıştı. Meteoroloji verilerine göre bugünden itibaren ise İstanbul dahil çok sayıda ilde yağış var.

Haberin Devamı

İstanbul’da termometreler dün 39 dereceyi gösterince vatandaşlar sahile akın etti. Bazı vatandaşlar İstanbul Boğazı’nda denize girerken, bazıları da parklarda ağaçların gölgesinde serinlemeye çalıştı.

İŞTE İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı
İstanbul’da tam 65 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı



80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı

METEOROLOJİDEN AÇIKLAMA

Hafta sonu yaşanan rekor sıcaklar ile ilgili Meteroloji'den açıklama yapıldı. Açıklamada son 80 yılın en yüksek sıcaklarının yaşandığı belirtildi. İşte o açıklama;

"Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedilmiştir. Pazar günü, Marmara bölgesindeki illerimizden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa’da 38 ila 40 derece arasındaki sıcaklık değerleri ile son 80 yılın Eylül ayı sıcaklık rekorları kırılmıştır. İstanbul’un ilçelerinde de en yüksek sıcaklık 31 ila 38 derece arasında farklılık göstermiş olup, Kartal, Maltepe, Kadıköy gibi bazı ilçelerde Eylül ayı için en yüksek sıcaklık değerleri ölçülmüştür.

Haberin Devamı

Sıcak havanın ardından yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın (08.09.2015 Salı günü) Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yağışlı sistemin 09.09.2015 Çarşamba günü de Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzeyinde etkili olduktan sonra, Perşembe günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının bugün Marmara’da, yarın kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü ise iç bölgelerde azalacağı ancak Perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor. "

İZMİR'DE YÜKSEK SICAKLIK

Haberin Devamı

İZMİR’de, sıcak yaz günlerinde Büyükşehir Belediyesi binasının gölgede kalan bölümündeki taş zemine yatan köpekler, derin bir uyku çekiyor.

80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı

İzmir’de kavurucu yaz sıcaklarından en fazla etkilenen canlıların başında tüylü dostlardan, sokak köpekleri geliyor. Sokak köpekleri, sıcaklığın kendini en fazla hissettirdiği gündüz saatlerinde, başlarını sokacak serin bir yer ve gölge arıyor. Konak Meydanı’ndaki İzmir Büyükşehir Belediyesi binasının, personel kapısının bulunduğu bölümde, gölgede kalan serin taş zemin ve denizden gelen esinti onlar için bulunmaz fırsat oluyor. Her gün öğle saatlerinde burada huzurlu ve güven içinde derin bir uyku çeken tüylü dostlara belediye personeli de sevgisini esirgemiyor. Mustafa OĞUZ / İZMİR, (DHA)

Haberin Devamı

YURTTA HAVA DURUMU

80 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, Meteoroloji serin ve yağışlı hava uyarısı yaptı

Yapılan son değerlendirmelere göre, öğleden sonra Gümüşhane, Artvin, Elazığ, Bitlis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevreleri ile Sivas, Malatya ve Adıyaman'ın doğu, Bingöl ve Muş'un güney, Van'ın kuzey ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Haberin Devamı

Ankara: Az bulutlu ve açık 33
İstanbul: Az bulutlu ve açık 32
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Adana: Az bulutlu, , öğleden sonra iç kesimleri parçalı bulutlu 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı bulutlu 28
Trabzon: Parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 29
Diyarbakır: Parçalı bulutlu, öğleden sonra çok bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!