3 polisi şehit edeni ölsün diye beklediler

Güncelleme Tarihi:

3 polisi şehit edeni ölsün diye beklediler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Antalya’da 4 Ekim’de kontrol için gittikleri otomobilden Çağrı Danışman’ın ruhsatsız av tüfeğiyle ateş açması sonucu Yunus Timi’nde görevli polis memuru Mehmet Çolak (30) şehit oldu.

Haberin Devamı

Danışman, 3 kilometre ilerideki barikatta polis memurları Abdullah Bülbül (34) ve Mustafa Kılınç’ı (45) da şehit ettikten sonra, ormanlık alana yaya kaçarak izini kaybettirdi. Çağrı Danışman, ilk saldırıdan yaklaşık 2.5 saat sonra vurularak yakalandı. Şizofreni tedavisi gördüğü belirlenen Danışman, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

AMBULANSIN HIZI 15 KM

Çağrı Danışman’ın ailesinin avukatı Münip Ermiş, olay yerine saat 22.02’de intikal eden ambulansın, Çağrı Danışman’ı hastaneye saat 22.41’de teslim ettiğini, kasıtlı olarak yavaş hareket edildiğini, GPS kayıtları incelendiğinde, ambulansın ortalama 15 km hızla hareket ettiğinin anlaşıldığını öne sürdü. Ermiş, olay yeriyle Atatürk Devlet Hastanesi arasındaki mesafenin de 6 kilometre olduğunu belirterek herhangi bir otomobilin bu yolu saatte 50 kilometre hızla 12 dakikada alabileceğine işaret etti. Antalya Cumhuriyet Savcılığı’na yeni bir dilekçe veren avukat, Çağrı Danışman’ı hastaneye götüren ambulans şoförü ve diğer sağlık görevlileri ile varsa azmettiricilerinin şüpheli olarak soruşturmaya dahil edilmesini istedi.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!