3 PKK'lı terörist 1.5 kilo patlayıcıyla yakalandı

Güncelleme Tarihi:

3 PKKlı terörist 1.5 kilo patlayıcıyla yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2006 16:24

Antalya'nın Alanya ilçesinde eylem hazırlığı yaptıkları belirtilen 1'i kadın 3 PKK'lı terörist, 1.5 kilogram patlayıcı madde ile cep telefonu düzenekleri ile yakalandı. Yakalanan kadın teröristin, Kuşadası'nda geçen yıl meydana gelen ve bir başkomiserin şehit olduğu bombalı terör eyleminin faili olduğu açıklandı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2 gün önce ortaklaşa düzenlediği operasyonla, terör örgütü PKK mensubu 3 kişinin kaldığı belirlenen bir otele baskın düzenlendi.

Operasyonda, PKK üyesi oldukları öne sürülen R.Y. adlı kadın, E.K. ve V.T. adlı erkek örgüt üyeleri yakalandı. Otel odasında yapılan aramada ise 1.5 kilogram patlayıcı madde ile bomba patlatmakta kullanılan cep telefonu düzenekleri ele geçirildi.

BOMBAYI KOYUP KUZEY IRAK'A KAÇMIŞ

Teröristlerin, Alanya'nın turistik yerlerinde eylem hazırlığı içinde oldukları ortaya çıktı. Kadın terörist R.Y.'nin, Kuşadası'nda gerçekleştirilen bombalama eyleminin faili olduğu belirtildi. R.Y.'nin, Kuşadası’nda patlayan bombayı yerleştirdiği, eylemin ardından Kuzey Irak’a kaçtığı, Türkiye’ye girdiği andan itibaren takip edildiği ve Alanya’da diğer örgüt üyeleriyle birlikte yakalandığı kaydedildi.

2 teröristin Alanya Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu halen sürerken, kadın terörist R.Y. sorgusunun ardından bombalı eylem tatbikatı için Kuşadası'na gönderildi.

30 Nisan 2005’te polis ekipleri Kuşadası Sahil Bulvarı Atatürk Anıtı yanındaki tuvalete konulan bombayı imha etmek isterken patlama meydana gelmiş, başkomiser Yaşar Ayraç patlamada şehit olurken, İsmail Doğan Atlı, İsa Soydan, Murat Bilge ve Murat Yavuz isimli polis memurları yaralanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!