3 oğlum da bu vatana feda olsun

Güncelleme Tarihi:

3 oğlum da bu vatana feda olsun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2012 00:00

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Foça kahramanı Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen, Mersin’in Erdemli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Baba Cengizhan Özmen “Daha 3 oğlum var. Bu vatana feda olsun. Ben milyonlar harcasaydım bu kadar kanı bulamazdım” diye konuştu.

Haberin Devamı

İZMİR’in Foça ilçesinde 1 askerin şehit olduğu çifte bombalı terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen askeri servis aracının şoförü Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in cenazesi Mersin’in Erdemli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. 

Foça’da perşembe günü Deniz Üssü’nde görevli askerlerin bulunduğu servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda Er Özkan Ateşli şehit olurken, 11 kişi yaralanmıştı. Askeri otobüsü kullanan ve aracı durdurarak facianın boyutunun büyümesini önleyen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen, ağır yaralanarak Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alınmıştı. Ancak yapılan tüm müdahalelere karşın yaşama tutunamayan Özmen’in cenazesi, dün Foça Deniz Üs Komutanlığı’ndaki törenin ardından Mersin’in Erdemli ilçesine götürüldü.

Şehit Özmen için Ulu Cami’de tören düzenlendi. Törene yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Anne Dudu Özmen ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Baba Cengizhan Özmen ise törende metanetli görünmeye gayret etti ancak başsağlığı dileyen Güney Deniz Saha Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu’ya sarılarak ağladı. Baba Özmen, askerlerin kendisini hiç yalnız bırakmadığını belirterek şunları söyledi: “Oğlum peygamber ocağına gitti, peygamber kucağına gitti. Benim oğlum öyle bir kahraman ki sürdüğü aracı durdurarak 200 kişiyi kurtardı. Aracın içindeki askerlerin ailelerini de sayarsak bu 200 kişi eder. O kalleşlere hiç bir zaman prim vermeyeceğiz. Daha 3 oğlum var. Bu vatana feda olsun. İzmir Valisi, emniyet müdürü, hastane çalışanları, askeri personele ve İzmir halkına teşekkür ederim. Ben milyonlar harcasaydım bu kadar kanı bulamazdım. Dikiz, yıkılmadık ayaktayız” dedi.

 Şehit Özmen, cenaze namazının ardından Limonlu beldesinin Yenimahalle Mezarlığı’nda toprağa verildi.  

MERSİN KAHRAMAN ŞEHİDİ BÖYLE UĞURLADI / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!