3 MÜJDE

Güncelleme Tarihi:

3 MÜJDE
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

YÖK, depremzede üniversiteliler için kolları sıvadı

1 Eğitim zamanında başlıyor

2İsteyene kayıt dondurma hakkı

3Parasız barınma imkánı

Marmara depreminde yıkılan ve halen 100 binden fazla öğrencisi bulunan üniversiteleri yeniden yapılandırmak için harekete geçen YÖK, depremzede öğrencilere 3'lü müjde paketi hazırladı.

Depremden zarar gören Sakarya, Kocaeli, Abant İzzet Baysal ve İstanbul Üniversitesi rektörlerini Ankara'da toplayan YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, alınan kararları Hürriyet'e açıkladı. Gürüz, İstanbul ve Abant İzzet Baysal Üniversitelerinin zamanında, Kocaeli Üniversitesi'nin 1 Kasım'da açılacağını, Sakarya Üniversitesi'nin ise Kasım ortasında eğitim-öğretime başlayacağını bildirdi.

KAYIT DONDURMA

Depremzede üniversite öğrencilerine her türlü kolaylığın gösterileceğini vurgulayan Gürüz, depremden etkilenen tüm öğrencilere, istemeleri halinde kayıt dondurma hakkı verileceğini de açıkladı. Gürüz, bir yıl süreli kayıt dondurma hakkı için, ‘‘Bu haktan, yalnız deprem bölgesindeki üniversitelerin öğrencileri değil, diğer üniversitelerdeki öğrenciler de yararlanabilecek. Depremden etkilendiğini, yakınını kaybettiğini beyan eden öğrenciye bu hak verilecek’’ dedi.

PARASIZ BARINMA

Gürüz, üniversite binalarındaki hasarın hızla onarıldığını belirtirken, ‘‘En önemli darboğaz'' dediği öğrenciler ile akademik ve idari personelin barınma sorununun halledileceğini de müjdeledi.

YÖK YETKİSİ

Depremden büyük hasar gören 3 üniversiteye ‘pansuman' için 5 trilyon verildiğini anımsatıp ‘‘Esası arkadan gelecek’’ diyen Gürüz, YÖK tarihinde ‘ilk' olan bir kararı da açıkladı. Gürüz, bürokratik işlemlerin neden olacağı zaman kaybını önlemek üzere YÖK'ün sahip olduğu tüm yetkilerin, 4 üniversitenin Yönetim Kurulları'na devredildiğini bildirdi. Gürüz, üniversitelerin bu yetkiyi bir yıl süreyle kullanacaklarını da kaydetti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!