3 metreden suikast hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

3 metreden suikast hazırlığı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 13, 2005 02:11

Kütahya’da ders yılını açan Başbakan Erdoğan’a, ‘Biz 25 yıl şehit verdik’ diye bağıran Mustafa Bağdat’ın elindeki poşette bulunan ekmeğin içinden namlusuna mermi sürülü tabanca çıktı. Başsavcı, ‘Başbakan’a suikast düşüncesinde olduğu anlaşılıyor. Türk ulusuna geçmiş olsun’ dedi.

3 metreden suikast hazırlığı
Haberin Devamı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’a Kütahya’da sözlü protestoda bulunan Mustafa Bağdat’ın üzerinden kurusıkıdan dönüştürülmüş ve namluya mermi sürülmüş bir tabanca çıktı. Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şerif Eren, 32 yaşındaki Bağdat’ın, suikast girişiminde bulunmak istediğini açıkladı.

Erdoğan, dün Kütahya’da Linyit İlköğretim Okulu’ndaki bilişim sınıflarının açılış törenine katıldı. Aynı zamanda 2005-2006 eğitim-öğretim yılı başlangıcını da yapan Erdoğan, otobüse döndüğünde 3 metre mesafedeki kalabalığın arasından bir kişi kendisine yaklaşmak isterken, ‘Sen ne geziyorsun burada? Biz 25 yıl şehit verdik’ diye bağırdı. Polis Mustafa Bağdat’ı susturarak karga tulumba gözaltına aldı. Bağdat’ın elindeki pembe poşetten bir ekmek çıktı.

MADE IN MUSTAFA

BaÄŸdat ile beraber emniyete götürülen poÅŸetteki ekmeÄŸin içindense, gerçek silaha dönüştürülmüş kurusıkı bir tabanca çıktı. Namlusu, boru ile deÄŸiÅŸtirilen tabancanın ÅŸarjöründeyse, BaÄŸdat tarafından yapılan 8 merminin yer aldığı görüldü. Ancak bu mermilerin çekirdeÄŸinin bulunmadığı ve baruttan hemen sonra çekirdek yerine, demir bilye konulduÄŸu belirlendi. Zanlının ilk ifadesinde, ‘Milliyetçi bir duyguya sahibim. Hergün askerlerimiz ÅŸehit olurken Hükümet bir ÅŸey yapmıyor. Bundan çok rahatsızlık duydum. Hükümete tepkim bu yüzdendi’ diye ifade verdiÄŸi bildirildi.Â

Haberin Devamı

Savcı Şerif Eren, gözaltına alınan Bağdat’ın, ilk izlenime göre suikast girişiminde bulunmak istediğini saptadıklarını söyledi. Eren, şöyle konuştu: ‘Şüpheliyle ilgili ilk değerlendirmede amacının Başbakan’a suikast düşüncesinde olduğu anlaşılıyor. Terör örgütüyle ilgilisi araştırılıyor.’

Mustafa Bağdat nöbetçi savcı tarafından ifadesi alındı. Bağdat, hem adliyede hem de Emniyet Müdürlüğü’nde basın mensuplarına, ‘Herkes haddini bilecek’ diye bağırdı. Zanlı bugün mahkemeye çıkarılacak. Bağdat’ın 2001’de ruhsatsız tabanca bulundurmaktan gözaltına alındığı, ‘7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’e yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu yolunda söylentiler’ nedeniyle açılan soruşturmadan sonuç alınmadığından hakkında ruhsatsız tabanca bulundurma işlemi yapıldığı belirlendi.

Haberin Devamı

OÄžLUM OLAMAZ

11 yaşında bir kız çocuğu babası olan Bağdat’ın, seyyar satıcı babası Ömer Bağdat, kendisiyle görüşmek isteyen gazetecilere tepki gösterdi. ‘Benim oğlumun böyle yaptığını nereden biliyorsunuz?’ diye bağıran baba Bağdat, ‘Oğlum milliyetçidir. Oğlumun böyle yapacağına inanmıyorum’ dedi.

Bağdat’ın eşi Tuğba Bağdat ise eşinin Erdoğan’a saldırısını öğrenince kendisini kaybetti. Tuğba Bağdat, ‘Biz onun ihaleye gittiğini sanıyorduk. Böyle birşey yaptığına inanamıyorum’ diye konuştu.

MHP ile ilgisi yok

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, kendi olanakları ile Mustafa Bağdat hakkında bilgi topladıklarını, MHP ve Ülkü Ocakları ile bir bağlantısı olmadığını söyledi. Şandır, ‘Ailesi ile Mersin’in Siteler Semti’nde yaşıyor ve tekstille uğraşıyorlarmış’ dedi. Şandır, Bağdat Ailesi’nin aslen Adıyamanlı olduğunu ve AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’a yakın olduklarını da iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!