3 metre bile yürüyemediler

Güncelleme Tarihi:

3 metre bile yürüyemediler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2006 00:00

Valilikten izinli 1’inci Bursa Türkiye Eşcinseller Buluşması için toplanan eşcinseller, protestolar nedeniyle 3 metre bile yürüyemedi. İstanbul’dan 2, Ankara’dan 1 otobüsle Bursa’da buluşan eşcinseller, dernek binasına dönmek zorunda kaldı.

BURSA’da Gökkuşağı Derneği’nin valilik izinli 1’inci Bursa Türkiye Eşcinseller Buluşması için toplanan eşcinseller, protestolar nedeniyle 3 metre bile yürüyemeden dernek binasına dönmek zorunda kaldı. İstanbul’dan 2, Ankara’dan da 1 otobüsle Bursa’ya gelen 150 eşcinselin katılacağı yürüyüş iptal edildi.

DUA EDİN POLİSE

Dün Setbaşı Köprüsü üzerinde başlayıp, 150 metre uzaklıktaki Kent Müzesi önünde basın açıklamasıyla sona ermesi planlanan yürüyüş, sabahtan itibaren kentte tepkiye neden oldu.

Bursaspor- Ankaragücü maçına gitmek için Setbaşı Köprüsü’nde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, yürüyüşün iptal edilmesini isteyerek, Gökkuşağı Derneği önüne geldi.

Yürüyüşün iptal edilmediği haberini alan Bursaspor taraftarları dernek binası önünde ’Burası Bursa, buradan çıkış yok’, ’Teksas grubu burada kırolar nerede’, ’Bir avuç i... dua edin polise’ sloganları atarak gösteriye başladı.

Yürüyüşe başlamak istelen birkaç eşcinselin 2-3 metre gidemeden geri dönmesi üzerine dernek, etkinliğin iptal edildiğini açıkladı.

DAVA AÇACAKLAR

Gökkuşağı Derneği’nden belediye otobüsleriyle önce terminale oradan da kiralanan minibüslerle geldikleri kentlere gönderildi. Gökkuşağı Derneği Başkanı ’Öykü’ takma adı Ömer Evren yürüyüşün iptal edilmesinden sonra dernek binasında yaptığı basın toplantısında, Bursaspor taraftarları hakkında dava açacaklarını söyledi. "Madımak Oteli’nde olduğu gibi bizi de dernek binamıza sokup esir ettiler" diyen Ömer Evren, hedef gösterildiklerini ileri sürdü.

İMAM HATİPTEN

Gökkuşağı Derneği’nin başkanlığını yapan ve Öykü takma adıyla tanınan 34 yaşındaki Ömer Evren, İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Buradan ayrılıp Yalova Lisesi’ni dışardan bitirden Ömer Evren, kazandığı Uludağ Üniversitesi’ni de bıraktı. Ailesinin aldığı Yeşil Kart ile cinsiyet ameliyatı olmak için Sağlık Bakanlığı’na başvuran Ömer Evren, olumsuz yanıt alınca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurdu, ancak henüz sonuç alamadı.
/images/100/0x0/55eadbd0f018fbb8f89b3898


Kavga-savaş istemiyoruz

Olayların büyümemesi için yürüyüşün iptal edilmesi üzerine eşcinseller, Gökkuşağı Derneği’nden belediye otobüsleriyle önce terminale oradan da kiralanan minibüslerle geldikleri kentlere gönderildi. Polisi yanlı davranmakla suçlayan Dernek Başkanı Öykü takma isimli Ömer Evren, "Polis legal olan gösteriyi engelleyenleri durduramadı. Eğer biz de çıkmış olsaydık, 3- 5 kişi ölürdü. Kavga ve savaş istemiyoruz" dedi.

İmajımızı bozdurmayız
/images/100/0x0/55eadbd0f018fbb8f89b389a


Bursa Atatürk Stadı’nda oynanacak Bursaspor- Ankaragücü maçına gitmek için öğle saatlerinde Setbaşı Köprüsü’nde toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Gökkuşağı Derneği’ni protesto etti ve etkinliğe izin verilmemesini istedi. Eşcinsellerin bu etkinliğinin Bursa’nın imajına zarar vereceğini söyleyen gruptakiler, ellerindeki sopalarla Gökkuşağı Derneği önüne geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!