3. KCK davasının 20'inci duruşması başladı

Güncelleme Tarihi:

3. KCK davasının 20inci duruşması başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 10:54

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu, 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 20'nci duruşması başladı

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 22'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı davanın 20. duruşması başladı.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmaya, 21 tutuklu ile 16 tutuksuz sanık katıldı.
Söz alan tüm sanıkların avukatı Sinan Zincir, bugün savunma yapacak olan sanıkların ifadelerini Türkçe vereceğini, bu sebeple tercümanın gelmediğini belirtti.
Türkçe savunma yapan tutuksuz sanık Arzu Demir, hakkında son duruşmaya katılmadığı için yakalama karar çıkartıldığını hatırlatarak, “Kaçmıyoruz. Yaptığımız gazeteciliğin arkasındayız. Haziran ayındaki duruşmaya katılamadım, çünkü çok yoğun geçen bir aydı. Halk ayaklanarak sokağa dökülmüştü. 18 Haziran'daki duruşmaya polisten işkence gördüğüm için katılamadım. Evimiz ve işyerlerimiz basıldı. 19 Haziran'da da adliyedeydim zaten. Duruşmalara zorunluluklardan dolayı katılamadım” dedi.
Türk sanıklardan biri olduğunu ve sayılarının az olduğunu ifade eden Demir, Türklüğüyle hiç gurur duymadığını, anadilinin Türkçe olduğunu, ancak anadilinin başkası için işkence aracına döndüğünü gördüğünü söyledi.
Demir, yargılamanın tamamına bakıldığında bu davanın açılmaması gerektiğini dile getirerek, “Tutuklu arkadaşlardan mağduriyetim daha az, ancak ben yaptığım çalışmaları bırakarak duruşmalara geldim. Bu dava siyasi bir dava. Biz de siyasi hesaplaşmanın görüldüğü unsurlarız” şeklinde konuştu. Duruşma, Demir'in savunmasını yapmasıyla devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!