Bugün bankalar açık olur mu? Bayramda bankalar çalışıyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Bugün bankalar açık olur mu Bayramda bankalar çalışıyor mu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2019 10:23

Bankalar bayramda çalışıyor mu sorusu, paraya yönelik işlemi olan birçok vatandaşın sorguladığı konu olmaya başladı. İnternet üzerinden detaylarını öğrendikten sonra harekete geçecek olan birçok vatandaş, buna göre bankalarda olan işlemlerine yön verecek. Peki, bankalar bayramda çalışıyor mu? İşte, bugün bankaların açık olup olmadığına yönelik bazı bilgiler

Haberin Devamı

Bankaların arefe ve bayram mesaisi merak konusu oldu. Bankada gerçekleştirecekleri işlemleri (EFT, hava, borç ödeme) bayram sonrasına bırakmak istemeyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırma yapıyor. Cumhurbaşkanlığının yayınladığı kararnameye göre, çalışanlar bu yıl 9 gün bayram tatili yapacak. Peki, bankalar bugün açık mı? Bayram boyunca bankalar kapalı mı?

Bayram öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de bankaların çalışma saatleri oldu. Havale, EFT ve borç ödeme gibi işlemlerini bayram sonrasına bırakmak isteyen vatandaşlar, bankaların mesai saatlerini araştırıyor. Peki, 3 Haziran Arefe günü (bugün) bankalar açık mı, EFT saat kaça kadar yapılabilecek?

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın ilk günü 4 Haziran'a denk geliyor ancak dokuz günlük bayram tatili başladı. 9 günlük tatil resmi kurumları kapsıyor, özel kuruluşların çalışma saatlerini ise kurumların kendisi belirliyor. Ödemeleri ve tahsilat işlemleri olanlar, işlem yapacakları bankanın mesai takvimini merak ediyor. İşte, bankaların çalışma saatleri

Cumhurbaşkanlığının yayınladığı kararnameye göre 3 Haziran 2019 Pazartesi günü (Arefe Günü) saat 13.00’te başlayıp 6 Haziran 2019 Perşembe günü sona erecek.

Haberin Devamı

EFT SAATLERİ

Bankalar 7 Haziran Cuma günü yeniden mesaiye başlayacak. Masaüstü ve mobil üzerinden yapılan EFT işlemleri, 3 Haziran Pazartesi günü öğlene kadar yapılabilecek. Öğleden sonraki EFT işlemleri 7 Haziran Cuma gününe kalacak.

BAYRAMDA BANKA ÜZERİNDEN DİJİTAL HARÇLIK DÖNEMİ

BKM Express'in "Para İste" özelliğini kullananlar, Ramazan Bayramı'nda da cep telefonları üzerinden bayram ziyaretine gitme imkanı bulamadıkları uzaktaki akrabalarından harçlık isteyebilecek.

Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin dijital cüzdanı BKM Express, geçen yıl başlattığı "dijital harçlık" dönemiyle, en güzel geleneklerimizden biri olan bayram harçlığını dijitalleştirdi. BKM Express’in kullanıcılarıyla buluşturduğu "Para İste" özelliği sayesinde bayram harçlığı geleneği "dijital" bir boyut kazandı.

BKM Express kullanıcıları, Ramazan Bayramı'nda bayram ziyaretine gidemedikleri aile büyüklerinden BKM Express'in "Para İste" özelliğini kullanarak harçlık talep edebiliyor.

BKM Express kullanıcılarının yapmaları gereken; diledikleri bayram harçlığını belirlemek ve SMS, WhatsApp ya da e-posta aracılığıyla akrabalarına iletmek.

BAKMADAN GEÇME!