3 gündür havaalanında mahsur

Güncelleme Tarihi:

3 gündür havaalanında mahsur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 11:30

Almanya'da işçi olarak çalışan ve bayram öncesi İnsani Yardım Vakfı ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı adına Ruanda'ya kurban gözetimcisi olarak giden Türk gurbetçi, oturma izninde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla 3 gün önce Kenya'nın başkenti Nairobi'deki havaalanında alıkonuldu.

Haberin Devamı

Almanya'da bir inşaatta işçi olarak çalışan Türk gurbetçi Çetin Derman (42), İnsani Yardım Vakfı ve Avrupa Milli Görüş adına Almanya'dan Ruanda'ya bayram öncesi kurban gözetimcisi olarak gittiğini belirtti.

Buradaki kurban bağışlarının yerine ulaşıp ulaşmadığını belirledikten sonra 30 Kasımda Ruanda'dan uçağa bindiğini ve Kenya'ya geldiğini anlatan Derman, şöyle konuştu:
“Almanya'ya gitmek için pasaport kuyruğuna girdim. Kontrolü yapan polis Almanya'daki oturma iznimin sahte olduğunu iddia etti. Bunun üzerine Almanca bilen bir kişi geldi yanıma. Bana burada ne aradığımı sordular. Ben de yoksullar için kesilen kurbanların yerine ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmek için buraya geldiğimi ifade ettim. Beklememi belirttiler. Bunun üzerine uçağı kaçırdım. Avrupa Milli Görüş'teki yetkilileri aradım. Onlar da Nairobi'deki Türk Konsolosluğunu aradılar. Yetkiler geldi. Türk yetkililer beni almak istedi, ancak havaalanı polisi pasaportta usulsüzlük yaptığımı iddia ederek buna karşı çıktılar. Nairobi polisi benim burada yargılanacağımı söylediler.”

Haberin Devamı

Derman, bunun üzerine pasaportunun fotoğraflarının elektronik postayla Almanya Konsolosluğuna gönderildiğini anlatarak, “Alman Konsolosluğu da ikamet ettiğim kasaba olan Lübec'in yabancı şubesine bunu iletti. Lübec'teki bir memur hakkında yabancılara kaçak oturma izni verdiği iddiasıyla soruşturma başlatılmış. Denetleme yaptığı için buradaki bilgisayarlara el konulmuş. Bu yüzden de benim oturma iznimin gerçek olduğunu onaylayamıyorlar” dedi.

Nairobi Havaalanı'nda çaresiz beklediğini belirten Türk gurbetçi Derman, “Türk yetkililerden benim için girişimlerde bulunmalarını istiyorum. Üç çocuğum ve eşim beni çaresiz olarak Almanya'da bekliyor. Türk yetkililerin benim mağdur etmeyeceğini umuyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!