'3 değil 5 çocuk yapın'

Güncelleme Tarihi:

3 değil 5 çocuk yapın
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 23:13

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaşanan krizle ilgili Hollanda’ya sert ifadelerle tepki gösterirken gurbetçilere ise “3 değil 5 çocuk yapın. Çünkü Avrupa’nın geleceği sizlersiniz. Size yapılan terbiyesizliklere, düşmanlıklara vereceğiniz en güzel cevap bu olacaktır” tavsiyesinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’deki toplu açılış törenindeki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ELİNE DİLİNE DURSUN
“Çıkmış ana muhalefetin başındaki zat, diyor ki huzur yok, mutluluk yok diyor, refah yok diyor. Yazıklar olsun, eline diline dursun. Ey Kılıçdaroğlu senin daha çok bu yolları tepmen, dolaşman, gezmen gerekir. Sende hizmet aşkı yok, dert yok. Dikili ağacın var mı sorun bakalım. Yok. Şimdi de ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmak için çalışıyoruz. 16 Nisan’da milletimizin huzuruna gelecek olan halkoylamasından sonra inşallah Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sistemi’ne geçiyoruz. Birileri ısrarla yeni yönetim sistemini şahsıma bağlayarak izah etmeye çalışıyor. Biz faniyiz, her an ölebilir miyiz, ölürüz. Hepimiz o musallaya geleceğiz.

SIKIYSA KİPAYI YASAKLASANA
Emin olunuz demokrasinin ve özgürlüklerin Batı ülkelerinin bile ötesinde yaşandığı, yaşatıldığı bir yerdir. Avrupa ülkelerinin tüm demokratlıklarının, tüm özgürlükçülüklerinin işin ucu kendi çıkarlarına dokununcaya kadar olduğunu hep birlikte gördük mü? Bu ülkelerde iktidarda olan partiler baktılar ki ırkçılık, faşistlik, yabancı düşmanlığı, İslam karşıtlığı prim yapıyor hepsi de demokrasiyi, hakkı, hukuku, adaleti bir kenara bırakıp o tarafa yöneldiler. İşte Avrupa Birliği, hani girelim dediğimiz Avrupa Birliği var ya. AB Adalet Divanı karar alıyor, ne diyor? Başörtüsünü yasaklıyor ya. Bıktık ya bıktık. Hani din özgürlüğü vardı, hani inanç özgürlüğü vardı. Sıkıysa kipayı da yasaklasana, yasaklayabilir mi? Ah kardeşlerim ah bunlar çok yüzlü.

BİZİM DE KAPILARIMIZ KAPALIDIR
Türkiye’nin bir bakanı kendi vatandaşlarıyla buluşmak için geldiğinde OHAL ilan etmenin neresi özgürlükçülüktür? Hale bak. Bizim antidemokratik, inanç özgürlüklerine karşı benim devletimin bakanına hem de bir bayan bakanına kapıları kapatan ve kendi toprağım sayılan konsolosluğuma sokmayana bizim de kapılarımız kapalıdır. Benim Hüseyin Kurt kardeşimi yere yatırıp köpeklere parçalatanların eski Roma’daki gladyatörlerden ne farkı var soruyorum sizlere. Hiçbir farkı yok, aynı. Artık geri dönüyoruz, geri gidiyoruz hale bak. Seçim bitince de hemen geri çark ediyor. ‘Hadi kaldığımız yerden devam edelim’ diyorlar. Yok öyle yağma yok. Bu ülkeye ve bu millete dostluk eden herkese nasıl vefa gösteriyorsak husumet gösteren herkese bunun bedelini ödetmek boynumuzun borcudur. Aksi takdirde milletimize, tarihimize mahcup oluruz.

ORALARA SIKI SAHİP ÇIKIN
Fabrikada işçi olarak çalışan Türk’e itirazları yok. Ama o fabrikanın sahibi, mühendisi, yöneticisi olan Türk’e artık tahammül edemiyorlar. Buradan Avrupa’daki vatandaşlarıma, kardeşlerime sesleniyorum. Yaşadığınız, çalıştığınız yerler artık sizin sılanızdır, yeni vatanınızdır. Oralara sıkı sahip çıkın. Daha çok işyeri açın, çocuklarınızı daha iyi okullarda okutun, ailenizi daha iyi semtlerde yaşatın, en iyi arabalara binin, en iyi evlerde oturun, üç değil beş çocuk yapın. Çünkü Avrupa’nın geleceği sizlersiniz. Size yapılan terbiyesizlikleri düşmanlıklara haksızlıklara vereceğiniz en güzel cevap bu olacaktır.”

15 TEMMUZ'UN İNTİKAMI OLACAK
Ne zaman bizi siyaseten gömmeye çalışsalar milletimiz bizi her seferinde ayağa kaldırdı. Hatta 15 Temmuz’da olduğu gibi canımıza kastettiler, milletimiz gövdesini bize siper etti. Şimdi el ele, omuz omuza bir yere yürüyoruz. Nereye, 16 Nisan’a. 16 Nisan’da 15 Temmuz’un hesabını sormaya var mıyız? 16 Nisan unutmayın 15 Temmuz’un bir intikamı olacaktır. Hani Batılıların Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne niye karşı olduklarını anladım. Peki içimizdeki Hollandalılara ne oluyor? Anamuhalefetin başındaki zat ve avanesi terör örgütleriyle bir olmuşlar, içinde olmayan her şeyi içindeymiş gibi göstererek Anayasa değişikliğini karalamaya çalışıyorlar. Hollanda’daki, Almanya’daki, Avusturya’daki ırkçılar kendi ülkelerindeki Türkler ve Müslümanlar için ne yapıyorlarsa bunlar da aynı taktiği ülkemizdeki Suriyelilere uygulamaya çalışıyorlar. Kılavuzu karga olanın, nokta nokta…

BAKMADAN GEÇME!