3 çantada 1. 5 milyon captagon

Güncelleme Tarihi:

3 çantada 1. 5 milyon captagon
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 12:19

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı'nın koordinesinde Adana, Gaziantep ve Kilis'te eş zamanlı yapılan "Beyazdemir" operasyonunda, 1.5 milyon uyuşturucu nitelikli hap ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstihbarat çalışmaları sonucu Avrupa'dan getirilen çok miktarda sentetik uyuşturucunun Adana-Gaziantep-Kilis hattı üzerinden Ortadoğu ülkelerine sevk edileceği bilgisini alan KOM Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, Kurban Bayramı'nın birinci günü çeşitli noktalarda arama yaptı.

İzlendiklerini fark eden uyuşturucu kaçakçıları, 1 milyon 453 bin 100 adet uyuşturucu nitelikli hapın bulunduğu çantaları Ziyapaşa ve Yeşilyurt mahallelerinde sokağa bırakarak kaçtı.

Ancak narkotik polisi saklanan bu çanta ve çuvalları ele geçirdi. Narkotik ekipleri, zanlıların Gaziantep ve Kilis'e kaçtığını belirledi.

Gaziantep, Kilis ve Adana’da eş zamanlı operasyonda uyuşturucu kuryesi olduğu belirlenen A.A, A.P, B.A ve S.A yakalandı. Bu arada, S.A'nın Polis Koleji 4. Sınıf'tan atıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

KAMERAYLA KAYDEDİLDİ

Adana’da gerçekleştirilen operasyon ise polis kamerasıyla saniye saniye görüntüye alındı. Polis, Bakımyurdu Caddesi’nden Şakirpaşa Mahallesi yönüne giden ve içinde kurye A.A. ile A.P.’nin bulunduğu otomobili takibe aldı. Kısa bir takibin ardından ekiplerin biri, zanlılarının bulunduğu otomobilin önüne kesti diğeri de arkadan sıkıştırarak durdurdu, A.A. ve A.P. yakalandı.

Sorgularında sokağa terk edilen captagonu kendisinin attığını itiraf ettiği ileri sürülen kurye A.A.'nın “Avrupa ülkelerinden getirilen hapları, Gaziantep’e götürecektim. Uyuşturucu, Kilis üzerinden Suriye’ye çıkartılacaktı. Adana’da yaya olarak giderken sivil polislerin beni izlediği korkusuna kapılınca çantaları atıp kaçtım” dediği öğrenildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Adana Emniyet Müdürlüğü merkezli “beyazdemir” adı verilen operasyonla

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!