3 boyutlu Carmen geliyor

Güncelleme Tarihi:

3 boyutlu Carmen geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 00:00

Geçen yıl canlı yayınla sinema salonlarına giren opera, bu kez 3D olarak karşımızda. Londra Kraliyet Operası’nın sahnelediği Carmen, 13-14-20-21 Nisan’da sekiz şehirde ilk kez üç boyutlu olarak izlenebilecek.

OPERA dünyasının önde gelen eserlerinden George Bizet’nin Carmen operası 1875’te ilk sahnelendiğinde ağır bir şekilde eleştirilmiş, ‘bayağı’ hatta ‘rezil’ olarak nitelendirilmişti. Tarih 2011’i gösterdiğinde eserin son teknolojiyi nasıl yakaladığını görüyoruz. Londra Kraliyet Operası’nda Francesca Zambello’nun sahneye koyduğu, Christine Rice’ın Carmen, Bryan Hymel’in de Don Jose olarak yer aldığı 175 dakikalık eser, RealD ortaklığıyla üç boyut teknolojisiyle filme çekildi.

Bu sayede uzaktan, kimi zaman dürbünle görmek zorunda kaldığınız operacıların adeta yanında, sahnede olacaksınız. Ve tabii o heyecan verici aşkı, kıskançlığı ve ihaneti yakından takip edebileceksiniz.

Avatar’ın kameralarıyla  çekildi

3D Carmen, görsel yönetmen Julian Napier tarafından dört sahne performansı süresince 5 adet 3D kamera ile Londra Kraliyet Opera Binası’nda çekildi.
Georges Bizet’nin bu efsanevi operası, 13-14-20-21 Nisan’da ülkemizde sekiz şehirde üç boyutlu olarak gösterilecek.
İstanbul, Erzurum, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin ve Adana’da izlenebilecek. Teknolojinin sınırlarının zorlandığı Avatar filmiyle aynı kameraların kullanıldığı gösterimde kendinizi operacı gibi sahnede bulacaksınız.
Ayrıntılı bilgi ve biletler www.cinebonus.com.tr’de.

DİĞER KÜLTÜR SANAT HABERLERİ

Sanat Kurumu Ödülleri veriliyor

SANAT Kurumu’nun 2009-2010 sezonu için belirlediği ödüllerin sahipleri belli oldu. ‘Onur’, ‘Hizmet’, Tiyatro ve Plastik Sanatlar dalında verilecek ödüller 21 Mart Pazartesi saat 19.30’da Küçük Tiyatro’da düzenlenen törenle sahiplerinin olacak. Sanat Kurumu’nun ‘Onur Ödülü’ Gürer Aykal’a, ‘Hizmet Ödülü’ Doğan Hızlan’a, ‘En İyi Yayın Tasarım Ödülü’ Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne, ‘Jüri Özel Ödülü’ ise Sahne Dergisi’ne verilecek. Tiyatro dalında 12 ayrı ödülün verileceği gecede ‘Yılın Sanatçısı’ olarak baskı resim dalında Prof. Mürşide İçmeli, resim dalında Ahmet Yeşil, heykel dalında Remzi Savaş’a da ödül takdim edilecek.

18 kiloluk yemek kitabı

MUTFAK meraklılarının sabırsızlıkla beklediği Nathan Myhrvold imzalı ‘Modernist Cuisine’ (Yenilikçi Mutfak) ABD’de yayımlandı. 6 ciltlik bu kitap serisi, dünyanın en ağır yemek kitabı olmaya aday. 2 bin 500 sayfalık yemek kitabı tam 18 kilo ve değeri 400 Sterlin (yaklaşık 1000 lira). Eski bir Microsoft çalışanı olan Myhrvold’un bir yemek kitabında çok uçuk bir yemek pişirme yöntemi gördükten sonra yazmaya karar verdiği bu hacimli kitap, 36 kişinin 4 yıllık emeği sonucunda yazıldı. Hamur işi ve fırınlanmış tatlı tarifleri içermeyen yemek kitabı, 21’inci yüzyılda mutfak sanatının ulaştığı noktayı görmek isteyenler için kapsamlı bir kaynak.

Hürrem’in aşk mektuplarına büyük ilgi

HÜRREM Sultan ve Pargalı İbrahim tarafından yazılan 17 kişisel mektubun yer aldığı ‘Sultanların Aşkı - Aşk-ı Selatin’ sergisi, 10 günde 128 bin 362 kişi tarafından ziyaret edildi. İstanbul’da Airport Outlet Center alışveriş merkezinin fuaye alanında 4 Mart’ta açılan sergide, Hürrem Sultan tarafından Sultan Süleyman’a yazılan, 7 adet mektup ile Pargalı İbrahim tarafından Hatice Sultan’a yazılan 10 adet kişisel mektup sergileniyor.

Erkan Yücel Ödülü Meral Çetinkaya’nın

KUŞADASI Belediyesi’nce bu yıl ilk kez verilen ‘Erkan Yücel Tiyatro Ödülü’ne, oyuncu Meral Çetinkaya layık görüldü. Kuşadası’nda 1985 yılında geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Erkan Yücel adına verilen ödül için Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi’nde tören düzenlendi. Tiyatrodaki performansının yanı sıra ‘Öyle Bir Geçer Zaman ki’ adlı dizide canlandırdığı babaanne karakteriyle de beğeni kazanan Çetinkaya, ödülünü Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün’ün elinden aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!