3. Boğaz Köprüsü ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

3. Boğaz Köprüsü ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 09:47

3. Boğaz Köprü inşaatında son durum ne? İstanbulluların merakla beklediği köprü inşaatının tamamlanmasına ne kadar kaldı? Köprü inşaatı ne zaman bitecek? Ayrıntılar haberimizde.

Haberin Devamı

İstanbul’ da ulaşım sorunlarına çözüm olunması adına birçok projenin çalışmaları devam ediyor. Bu projelerden en önemlilerinden biri de Boğaz’a yapılacak olan üçüncü köprü çalışması. Gelişmeler ışığında önemli açıklamalar yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım köprü çalışmalarında yavaş yavaş sona yaklaşıldığını belirtti.

KÖPRÜNÜN BİRLEŞMESİNE SON 150 METRE

Bakan Yıldırım köprünün son durumu hakkında bilgi vererek, "Üçüncü köprü aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldi. Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Üçüncü köprü inşaatı ile ilgili de köprünün aşağı yukarı tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, "Zannediyorum son 150 metresi kaldı birleşmeye. Önümüzdeki 5-10 gün içerisinde köprü tabliyesiyle, askı halatlarıyla köprü silüeti ortaya çıkacak. Köprünün tamamen bitmesi mayıs ayında... Her şeyi ile kaplaması ile ışıklandırması ile tamamlanmış olacak. Ancak bağlantı yolları, kavşak çıkışları ile hepsini beraber açmak istiyoruz. Dolayısıyla bu yılın ağustosu gibi tamamen açılışa hazır hale gelecek üçüncü köprü ve yolları" şeklinde açıklama yaptı.

Haberin Devamı

3. Boğaz Köprüsü ne zaman bitecek

ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ NEREDE YAPILIYOR?

Yavuz Sultan Selim Köprüsü adını alacak olan Üçüncü Boğaz Köprüsü, İstanbul Boğazı' nın Karadeniz' e bakan kuzey tarafında yapılıyor.  Köprü güzergahı ise, Avrupa Yakasında Sarıyer' in Garipçe köyü ile Anadolu Yakasında Beykoz'un Poyrazköy semtinde yer alacak.

3. Boğaz Köprüsü ne zaman bitecek

HAVALİMANI İNŞAATINDA SON DURUM

İstanbul’da yapılacak 3' üncü havalimanı hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, "Yaklaşık 10 milyar 247 milyon avroluk bir harcama yapılacak bütün etapları tamamlandığında. 2018’in Şubat ayında birinci bölümü, 90 milyon kapasitelik bölümü açılmış olacak. Böylece Atatürk Havalimanında yaşadığımız sıkıntılar tamamen giderilecek. Yeni havalimanını devreye aldığımızda artık Atatürk Havalimanında tarifeli taşımacılık olmayacak" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, "Havacılıkta 2003'ten beri dünya istatistiklerini altüst eden bir gelişme yaşadık. Türkiye'nin dünya havacılığından aldığı pay yüzde 0,45'ti. Şu anda yüzde 2'ye yaklaştı. Dünyada bir havacılık başarı hikayesi yazdık" dedi.

BAKMADAN GEÇME!