3 bin 500 aile kardeş arıyor

Güncelleme Tarihi:

3 bin 500 aile kardeş arıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çalışma Bakanlığı'nın başlattığı ‘Kardeş Aile Kampanyası’na destek veren sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerin oluşturduğu platform aracılığıyla 5 bin 500 depremzede, aileyle birleşti. 3 bin 500 aile daha kendisine kardeş arıyor.

17 Ağustos depreminin ardından Çalışma Bakanlığı'nın başlattığı ‘Kardeş Aile Kampanyası’ çeşitli sivil toplum kuruluşları ve özel şirketlerin katılımıyla oluşan ‘Kardeş Aile Platformu’ ile devam ediyor. Kampanya kapsamında şimdiye kadar 5 bin 500 gönüllü ve depremzede aile birleşti. Platform yetkilileri, 3 bin 500 ailenin daha kendisine kardeş aradığını belirttiler.

Depremzede ailelerle, yardım etmek isteyenleri doğrudan buluşturan kampanya, felaketten etkilenen ailelere, 1 yıl boyunca ayda en az 50 milyon liralık sabit gelir sağlamayı amaçlıyor. Şirketler de çalışanlarından kesecekleri 500 bin lira gibi küçük rakamlarla, kampanyaya dahil olarak birkaç aileyi kardeş edinebiliyorlar. Ayrıca bir aileye destek olmak için birkaç kişinin biraraya gelmesi de mümkün. Yetkililer, birleşerek fon oluşturan şirket çalışanları, apartman sakinleri, okul sınıfları olduğuna dikkat çektiler. Kardeş Aile Platformu, gönüllü ailelerle, depremzede aileleri buluşturduktan sonra aradan çekiliyor. Ancak gönüllü aile bankaya para yatırmadığı zaman, platform yeniden devreye giriyor ve yardım kesildiyse aileye yeni bir kardeş buluyor.

SİSTEMİN ÇALIŞMASI Depremzede ailelerin ve gönüllü ailelerin bilgi formları, bilgisayara yükleniyor. Bilgisayarda, depremzedelerin ihtiyaç durumuna göre öncelik sıralaması yapılıyor. Daha sonra, depremzede aileler adına, İş Bankası'nda hesap açılıyor. Hesap açılan ailelerle, gönüllüler buluşturuluyor. Depremzede ailenin hesap numarası, varsa telefonu, adresi ve diğer bilgileri gönüllü aile veya kuruluşa veriyor. Gönüllüler, kampanya kapsamında para yardımının yanısıra aileye, gıda, giyecek, iş bulma, barınma yardımlarında da bulunabiliyorlar.

BAŞVURU DURUMU Kardeş Aile Platformu, kampanya için K.V.K ve La Mer firmalarının işbirliğiyle çağrı merkezi oluşturdu. Çağrı merkezinin ‘0216 445 69 50’ numaralı telefonunu arayan gönüllü veya depremzedeler, görevliye kayıt yaptırıp, platformun kendileriyle irtibata geçmesini bekliyorlar.

Platformu oluşturanlar

Çalışma Bakanlığı, Sivil Koordinasyon Merkezi, ODTÜ Mezunlar Derneği İstanbul Şubesi, BÜMED (Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği) İş Bankası, K.V.K., La Mer, A.C.S, İvme Tanıtım, Promat, Aktif Dağıtım, Proje Tanıtım, Metografik, Oracle.

Burnunu sıktığı Ceren'i okutacak

MUĞLA ve Kütahya valiliklerinin Bolu'da yaptırdığı prefabrik konutların açılış törenine katılan Devlet Bakanı Yüksel Yalova, kucağına alıp burnunu sıktığı 1.5 yaşındaki Ceren'in her türlü masrafını ve eğitimini üstleneceğini açıkladı. 12 numaralı prefabrik evde oturma hakkı elde eden DSİ işçisi İsmail İşler'in kızı minik Ceren'i seven Yalova, ‘‘Benim de Ceren gibi Melike adında bir kızım var. Onların ikisini birlikte okutacağım’’ dedi.

Çadırda sulu eğitim

12 Kasım depreminden sonra Bolu'da hasarsız okulların dışında, çadırlarda yapılan eğitim güç şartlar altında sürüyor. Canip Baysal İlköğretim Okulu'nun 1200 öğrencisi, bahçede kurulan, su ve soğuk geçiren 10 çadır sınıfta ders yapmaya çalışıyor. Çadırlarda üşüdüklerini belirten öğrenciler, ders sırasında katalitik sobanın yanında ısındıktan sonra yeniden derse devam ediyorlar. 3 katlı binanın depremde az hasar gördüğünü belirten okul yöneticileri ise ‘‘Bayındırlık ve İskan Bakanlığı teknik elemanları, binayı onarmadan içeriye girmenin uygun olmayacağını söylediler. Hálá onarılmadı’’ dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!