3 aylık bilanço: 5 cinayet, 52 yaralama

Güncelleme Tarihi:

3 aylık bilanço: 5 cinayet, 52 yaralama
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 12:10

TÜRKİYE'de yılbaşından bu yana ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenciler arasında yaşanan kavga ve saldırılarda 5 öğrenci ölürken, 52 öğrenci yaralandı. Bu ay çıkan olaylarda, aralarında 11 yaşındaki öğrencilerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kavgalar sınıf, kantin, spor salonları, kafe ve park gibi yerlerde çıkarken, nedenleri arasında ‘Yan bakma’, ‘laf atma’, ‘Çelme takma’ gibi bahaneler yer aldı.

Okullardaki şiddet, İstanbul, Adana, Mersin ve Erzurum'da ön plana çıkarken  Adana’da bir okulun arka bahçesinde ‘uzun namlulu tüfekler’ re bulundu. Muğla'nın Milas İlçesi'nde 13-14 yaşındaki 7 öğrenci iki erkek arkadaşlarına okul tuvaletinde tecavüz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınıp sorgulandı. Erzurum’daki öğrenci kavgasını bastırmak için terörle mücadele için yetiştirilen özel harekat timlerine de görev verildi.

BU AY YAŞANAN OLAYLAR

* Adana’daKİ Paksoy Lisesi ile Borsa Lisesi öğleden sonra turnuva maçında karşı karşıya geldi. Paksoy Lisesi Futbol Takımı’nın 3-1 kazandığı maç ardından, öğrenciler stadyum çıkışı Borsa Lisesi’nin öğrencilerine saldırdı.. Borsa Lisesi öğrencilerini bıçak ve sopalarla kovalayan grup, Namık Kemal Mahallesi, 1’inci Sokak’ta yakaladıkları 19 yaşındaki Şafak Kart’ı 5 yerinden bıçakladı.

Haberin Devamı

* Bursa’da ilköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi, aynı okulda eğitim gören bir başka öğrenci tarafından bıçaklandı.

* Bursa Osmangazi’deki Hatice Salih ilköğretim okulunun 6. sınıf öğrencisi İ.E. (13), son ders zilinin çalması ardından evine gitmek üzere okuldan çıktı. İ.E, okulun karşısında bulunan bir kırtasiyecinin önünde, aynı okulda eğitim gören 6. sınıf öğrencisi E.E. (13) tarafından sol dizinden bıçaklandı. Kendisini yaralayan E.E. ile aralarında tartışma yaşanmadığını açıklayan İ.E., “Bıçağı bacağıma sapladı. Nedenini de bilmiyorum” dedi.

* Eruzurum Endüstri Meslek Lisesi birincisi sınıf öğrencisi Murat Demir (16), teneffüste cep telefonunu isteyen arkadaşlarına, olumsuz yanıt verince okul çıkışında arkadaşları tarafından dövüldü. Kanlar içerisinde kalan Murat Demir’i diğer sınıf arkadaşları tarafından Erzurum Nuune Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alındı.

* Konya’da Akşemsittin İlköğretim Okulu 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Cafer Yıldıray, tenefüste futbol oynarken aynı okulun 7’inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ali Gökkaya’yı sol bacağından bıçakladı. Gökkaya, hastanede tedavi altına alınırken gözaltına alınan Cafer Yıldıray, “Şakalaşırken yanlışlıkla bıçakladım” dedi.

Haberin Devamı

MAÇ BİTTİ KAVGA BAŞLADI

* Elazığ’ da, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen liselerarası futbol müsabakalarının son gününde kavga çıktı.Elazığ Lisesi ve Merkez Endüstri Meslek Lisesi Doğukent çim sahada şampiyonluk maçında karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maçta şampiyon penaltı atışları ile belirlendi. Penaltı atışlarında rakibini Elazığ Lisesi futbol takımı 5-4'lük skorla şampiyon oldu. Yenilgiyi hazmedemeyen Merkez Endüstri Meslek Lisesi Futbol Takımı oyuncuları ile şampiyonluk sevinçlerini abartarak kutlayan Elazığ Lisesi oyunları tekme tokat kavga etti.

-Adana’da Denizli İlköğretim Okulu’nun arka bahçesindeki odunlukta iki uzun namlulu tüfek bulundu. Polis olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. 1 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

* Erzurum’da Halitpaşa İlköğretim Okulu sınıf öğretmenleri Yavuz Bahçalı ile Murat Ayber, geçen yıl okuldan mezun olan öğrencileri Y.Z.’nin saldırısına uğradı. Öğretmenleri tabancasının kabzasıyla hastanelik eden Y.Z. olaydan sonra kayıplara karıştı.

* Adana’daki Enver Kurttepe Lisesi ile Paksoy Lisesi arasındaki futbol turnuvası sırasında eli sopalı 50 kişilik Enver Kurttepe Lisesi öğrencileri Paksoy Lisesi’ni bastı.Sopalarla diğer okulu basan 50 kişilik öğrenci grubu polis tarafından etkisiz hale getirildi. Okul müdürü  öğrencilerin ellerinde silah olduğunu iddia etti

* Adana’da PTT Evleri Mahallesi 65 sokaktaki belediye otobüs durağında Kiremithane Meslek Lisesi 1’inci sınıf öğrencisi V.Ç. kendisine “Neden ters bakıyorsun?” dediğini ileri sürdüğü okul arkadaşı 15 yaşındaki E.S.'yi iki bacağından bıçakla yaraladı. V.Ç., 2 saat sonra yakalanarak Çocuk Şubesi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

* Diyarbakır’da okuduğu Melikahmet Lisesi’nde, öğretmenlere karşı gelmek suçlarından disiplin kurulu kararı ile okuldan tastikname ile uzaklaştırılan M.U. okula geldi. Okul Müdürü Halis Yücel, Uruç’un okuldan çıkmasını istedi. Ancak M.U. çıkmadı. Bunun üzerine okulda nöbet tutan sivil polisler durumu merkeze bildirdi. Bunun üzerine okula giden polis ekipleri ile öğrenciler arasında arbede yaşandı. Kırılan camlardan ve olaylardan birçok öğrenci yaralandı.

* Adana’da Yenidoğan Mahallesi D-400 Karayolu üzerinde bulunan İstanbul MenkulKıymetler Borsası Lisesi 2’inci sınıf öğrencisi U.K., sınıf arkadaşı 16 yaşındaki U.C.Ü. ile okulda tartıştı. Araya giren öğrenciler tartışan arkadaşlarını ayırarak kavgayı yatıştırdı. Okulun dağılım zili çaldıktan sonra Levent Mahallesi 14 sokaktaki evine gitmek için yola çıkan U.K.'nin U.C.Ü., bu kez arkadaşının sol koltuk altından bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Aşırı kan kaybeden U.K. ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

* Gebze’deki Cumhuriyet Lisesi 9/K öğrencisi olan O.Ö. (17) derse geç kaldı. Yaklaşık 19 gün devamsızlığı olduğu belirtilen O.Ö., sınıfta kalmaması için kendisini yok yazmaması konusunda öğretmeniyle tartışmaya başladı. Öğretmeni tarafından azarlanan ve idareden kağıt getirmesi istenen öğrenci, sinirlenerek sınıftan çıktı. Okul dışından iki arkadaşı ile bekleyen O. Ö sınıfı basarak öğretmenine bıçakla saldırdı. Olaya müdahale eden öğretmen ve öğrenciler saldırganın elindeki bıçağı aldı.

* Yalova’da bir internet kafede chat yaptıkları sırada laf atan iki genç, bir anda küfürleşmeye başladı. Kısa sürede alevlenen tartışmada Yalova Anadolu Öğretmen Lisesi 2. sınıfta öğrencisi M.Y. taşıdığı çakısı ile Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi S.Ö.'yü (17) bacağından yaraladı.

* Mersin’de lise öğrencileri 17 yaşındaki A.Ö. ile aynı yaştaki B.E., sigara yakmak için kibrit isteyen bir öğrenci tarafından bıçaklandı.Zanlı kaçarken yaralı 2 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

* Mersin’de okul çıkışında parka giden 3 öğrenci, lise öğrencisi olduğu ileri sürülen 1 kişi tarafından bıçaklandı. Pozcu Lisesi öğrencilerinden 16 yaşındaki H.G., 17 yaşındaki H.İ.K. ile 16 yaşındaki A.G., okul çıkışı dolaşmak için Mavi Çocuk Parkı’na gitti. 3 arkadaşın yanına öğrenci olduğu ileri sürülen, henüz kimliği belirlenemeyen bir öğrenci geldi. 3 arkadaştan konuşmak için cep telefonu isteyince aralarında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce öğrenci, H.G., H.İ.K. ve A.G.’yi bıçakla yaraladı.

* Adana’da Yeşilevler Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Y.K. ile E.U., sabah okul yakınında karşılaştı. Aralarındaki husumet nedeniyle tartışan iki öğrenci daha sonra ayrıldı. 1.5 saat bohna okul çıkışında karşılaşan E.U. ve Y.K. kavga etmeye başladı. Olayda, Y.K. cebinden çıkardığı bıçakla E.U.’yu bıçaklayıp, kaçtı.

* Yozgat’ın Sorgun İlçesine bağlı Yağcılar Köyü’nde, ilköğretim 5’inci sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Y.T. okuldaki futbol maçında gol yemesine neden olmakla suçladığı arkadaşı 11 yaşındaki M.P.’yi bıçakladı.

* Muğla'nın Milas İlçesi'nde Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, iki erkek öğrenciye, sınıf ve okul arkadaşları tarafından okul tuvaletinde tecavüz edildiği iddiasıyla veliler tarafından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Şikayet üzerine polisin okuldan alıp adliyeye götürdüğü 13-14 yaş grubu 7 öğrenci, 9 saat sorgulandı, şikayetçi öğrenciler ile okul müdürü ve öğretmenlerin ifadesine başvuruldu. Okulda üst sınıflardaki bazı öğrencilerin alt sınıflardaki erkek öğrencilere yönelik sarkıntılık ve tecavüz olaylarının eğetim yılı başından beri sürdüğü, ancak çocukların korkudan kimseye anlatamadıkları iddia edildi.

* Konya’da ellerindeki bıçaklarla şakalaşan İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Y.K. aynı yaştaki okul arkadaşı M.K.'yi sol bacağından bıçakladı.

* Erzurum İmam Hatip Lisesi önünde öğrencilerin kavga ettiği ve silahlı bir kişinin okul bahçesine girdiği ihbarını alan 155 Polis İmdat, okula yakınlarda bulunan Özel Harekat Timini sevketti. Liseye gelen kamuflajlı ve silahlı özel timleri gören öğrenciler bir anda koşarak uzaklaşırken, asayiş ekipleri de kavgada hafif yaralanan ve sinirli hareketleriyle dikkat çeken bir öğrenciyi sakinleştirmeye çalıştı.

* Zonguldak’ta Mehmet Çelikel Lisesi önündeki basketbol sahasında Mehmet Çelikel Lisesi ile aynı semtte bulunan Atatürk Lisesi öğrencileri kendi aralarında futbol oynamaya başladı. Mehmet Çelikel Lisesi öğrencilerinden biri karşı takımdan bir öğrenciye çelme takınca, tartıştı. Kısa sürede iki takım oyuncuları birbirine girerken 3 öğrenci dövüldü.

* İstanbul Fatih Vatan Lisesi son sınıf öğrencileri arasında sınıfın kapısını açık bırakması konusunda çıkan tartışma ardından öğrenciler kavga etti. Bir öğrencinin ağabeyi ve arkadaşları da kavgaya karışırken son sınıf öğrencileri E.B., G.Y., F.A. ve M.K. yaralandı. Bıçaklı kavga sonucu E.B.’nin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

* Üsküdar Yavuztürk Mahallesi’ndeki Siteler İlköğretim Okulu bahçesinde öğrenciler arasında çıkan kavgayı izleyen 11 yaşındaki A.S., 13 yaşındaki öğrenci M.K.'nin rastgele savurduğu bıçakla kolundan yaralandı.

* Fatih Davutpaşa Lisesi öğrencileri ile Kocamustafapaşa Lisesi Öğrencileri arasında çıkan bıçaklı kavgada 2 öğrenci bacağından bıçaklandı polis üç öğrenciyi gözaltına aldı.

* Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki Zeki Gezen İlköğretim Okulu’nda beden eğitimi sırasında 15 yaşındaki İ.S., kendisine küfrettiği gerekçesiyle sınıf arkadaşı G.G.'yi tokatladı. Okuldan ayrılan ve bir süre sonra dönen G.G., sınıfta İ.S.'yi sınıfta bıçakladı.

* Zeytinburnu Endüstri Anadolu ve Teknik Lisesi’nde okuyan A.A. (16) ve S.K.'nin (17) okul çıkışında yanına yaklaşan 3 kişi, iddiaya göre bıçak çektikten sonra cep telefonlarını istedi. Öğrencileri yaşları 15-16 arasında olan bu kişilere direnince kavga çıktı. Kavgada A.A. ile S.K. bacaklarından bıçaklandılar. Öğrencilerin önünü kestiği öne sürülen İ.Ş. (15) polis tarafından gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!