3 aylar mesajlarında en güzel seçenekler - Üç aylar ibadetleri

Güncelleme Tarihi:

3 aylar mesajlarında en güzel seçenekler - Üç aylar ibadetleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 09:35

İslam âleminin bol bol ibadet ile geçireceği 3 aylar bugün itibarıyla Recep ayı ile başladı. Bu günün hissettirdiği manevi duyguları sevdikleriyle paylaşmak isteyen Müslümanlar, en güzel 3 aylar mesajlarını bulmaya çalışıyor. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını ifade eden 3 aylarda paylaşabileceğiniz en anlamlı mesajları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Üç aylar mesajı, İslam dini için büyük önem arz eden bu günde Müslümanlar tarafından araştırma konusu oldu. Yakınları ve arkadaşları için bu mübarek günde iyi dilekler içeren üç ayları mesajları atacak olan vatandaşlar, üç ayların faziletine yer verecek. Peki, bu mübarek günlerde nasıl ibadet edilmeli? İşte, üç aylar tesbihi ve bu mübarek aya başlarken yapılması gerekenler!

Üç aylar bugün başlıyor. Recep ayının ilk Perşembe'sini Cuma'ya bağlayan gece olan Regaip Kandili ise 30 Mart Perşembe akşamı idrak edilecek. Ramazan ayını da içerisinde bulunduran 3 aylar atılan mesajlarla bir kez daha hatırlatılıyor. Manevi duyguların yükseldiği bugünde vatandaşlar, en güzel 3 aylar mesajlarını sevdiklerine ve dostlarına ileterek onlara olan bağlılıklarını hissettiriyor.  

Haberin Devamı

3 AYLAR MESAJLARI

Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği mübarek üç aylarınızı kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

İlahi esintilerin kalpleri okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu aylarda dualarda birleşmek dileğiyle, Üç aylarınız mübarek olsun…….

Geçmişin bugünle, ışığın gölgeyle umudun gerçekle, üzüntünün neşeyle, öfkenin sevgiyle barıştığı nice üç aylara..

Sen öyle bir insan ol ki akıllar dursun, sen ona buna değil Allah’a kulsun, ziynetler içinde parlayan bir nursun, senin gibi bir dostun üç ayları mübarek olsun.

Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, hayırlı üç aylar dilerim.

Yakınlık ne mekânda ne zamandadır sadece eller yukarı kalktığında aklına gelenler yakın olduklarındır. Üç aylarınız mübarek olsun..

Kalpler vardır sevgiyi paylaşmak için, insanlar vardır dostluğu yaşatmak için, günler vardır kutlamak ve af dilemek için. Üç aylarınız mübarek olsun..

Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu üç aylar geçirmenizi dileriz.

Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu günlerde dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle.. Üç aylarınız mübarek olsun.

Haberin Devamı

Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bu günlerde düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle.. Üç ayların mübarek olsun..

Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kâbuslar senden uzakta, melekler başucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Üç ayların mübarek olsun..

Üç aylarınız mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun! Nice üç aylara..

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Üç aylarınız mübarek olsun..

Barış ve sevginin birleştiği, dostlukların daha çok büyüdüğü, hüzünlerin azaldığı, belki durgun belki yorgun, yinede mutlu ve umutlu nice hayırlı üç aylara.

Haberin Devamı

Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, Üç aylarınız mübarek olsun..

Günler bize dostların güzelliği ile geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Üç aylarınız mübarek olsun..

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kâinatın en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle. Üç aylarınız mübarek olsun..

Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Üç ayların mübarek olsun..

Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmesine vesile olan üç aylarınız mübarek olsun..

Haberin Devamı

Ruhu Aşk ve muhabbet mührüyle damgalı, kalbi kutsi dava ile sevdalı, sinesi heyecan, coşku tufanı ve şükür notaları ile örülmüş güzel insan, Üç ayların mübarek olsun..

Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla’ya sunacağı ve O’nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Üç aylarınız mübarek olsun..

Gül sevginin tacıdır, her bahar bir gül taçlanır. O gül ki Muhammet’i hatırlatır. Onu hatırlayana gül koklatır. Gül kokulu sevgi dolu nice üç aylar..

İslam’ın nurlu yüzü kalbine dolsun, makamınız cennet, Hz. Muhammed komşunuz olsun. Günlerinize mutluluk, gönlünüze saadet dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun..

Haberin Devamı

Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Üç aylarınız mübarek olsun..

Rabbimden çiçek istedik kırları verdi, ağaç istedik ormanları verdi, su istedik denizleri verdi, dost istedik seni verdi. Üç ayların mübarek olsun kardeşim..

RECEB AYI NEDİR? NASIL İBADET EDİLİR?

Receb ayı, İslam alemi tarafından bu yıl da ibadetlerle karşılanacak. Mübarek üç ayların ilki niteliğinde olacak olan Receb ayı, birçok vatandaş tarafından ibadetlerle süslenecek. 2017 Receb ayının ne zaman geleceğini merak eden Müslüman alemi, bu ayın faziletinden yararlanma hidayetine erişecek. 

Receb ayı Cahiliye döneminde savaşmanın yasak olduğu haram aylardan birisidir. Haram aylar şunlardır: Zilkâde, zilhicce, muharrem ve receb. Receb ayı aynı zamanda geleneğimizde önemli yeri olan üç aylarında ilkidir. Üç aylar receb, şâban ve ramazandır

Kaynaklarda rastlanılan bir hadis-i şerifte “Receb Allah’ın ayı, şâban benim ayım, ramazan da ümmetimin ayı- dır” sözü, bu ayın ne kadar önemli olduğunu gözler önüne sermektedir. 

Yine Enes B. Malik'ten rivayet edilen hadis-i şerifte, “Receb ayı, Allah’ın seçtiği aylardandır. O, Allah’ın ayıdır. Allah’ın ayı- na ta’zim eden kişi Allah’ın emrini büyük tutmuş olur. Kendi emrine değer vereni de Allah naîm cennetlerine koyar ve en büyük rızasını onun için zorunlu kılar…” buyurulmuştur.

Receb ayında oruç tutmanın faziletini bir hadis-i şerifle müjdeleyen peygamber efendimiz, Enes B. Malik'in rivayet ettiğine göre şöyle buyurmuştur:

“Cennette receb adı verilen bir nehir vardır. Bu nehrin suyu sütten beyaz, baldan tatlıdır. Kim receb ayından bir gün oruç tutarsa, Allah o nehirden ona içirir.”

Diğer zamanlarda olduğu gibi receb ayında da nafile oruç tutulabilir.

Recep ayında töbe etmenin önemi ise şu hadis-i şerifte vurgulanmış: "Her kim Receb ayında, sabah akşam yetmiş kere istiğfarda bulunursa şüphesizki ALLAH'u Teâlâ onun  cesedini ateşe haram kılar." "Receb ayında istiğfarı çok yapın. Zira onun her bir saatinde, ALLAH'u Teâlâ'nın, cehennemden âzadlıları vardır." Hadis'i Şerif, Safûri, Nüzhetü'l mecâlis,1/140

ÜÇ AYLAR TESBİHİ NEDİR?

Üç aylara özel bir ibadet şekli olmasa da, ibadet şekillerinden birisi olan tesbih, bu yıl da tercih edilenler arasında yer alacak. 

Üç aylar boyunca her gün 1100 defa: ”La ilahe illallah” 100 kere de ”Muhammedun Rasulullah” diye bu tesbihe devam edilir. Bu şekil üzere üç ayların sonunda 90 bin kelime-i tevhit tamamlanmış olur. 10 Gün Subhânallâhil Hayyil Kayyûm, 10 Gün Subhanallâhil Ehadis Samed, 10 Gün Subhânallâhil Gafurur Rahîm okunması fayda sağlayacaktır.

Bu ibadet şekli, resmi olmayan kaynaklardan alınan bilgilere göre düzenlenmiştir. Ve tamamen öneridir. Dini kaynaklarda böyle bir ibadet şekline rastlanılmamıştır. Fakat, dua etmek zarar getirmeyeceği için okuyan kişiye katkı sağlayacaktır. 

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

HİCRİ TARİHLER

MİLADİ TARİHLER

GÜN

AY

YIL

GÜN

AY-YIL

HAF.GÜN

DİNİ GÜNLER

1

CEMAZİYEVVEL

1438

29

OCAK-2017

PAZAR

........

1

CEMAZİYELAHİR

1438

28

ŞUBAT-2017

SALI

........

1

RECEB

1438

29

MART-2017

ÇARŞAMBA

ÜÇ AYLARIN BAŞLANGICI

2

RECEB​

1438​

30​

MART-2017​

PERŞEMBE​

REGAİB KANDİLİ​

26

RECEB

1438

23

NİSAN-2017

PAZAR

MİRAC KANDİLİ

1

ŞABAN

1438

27

NİSAN-2017

PERŞEMBE

...........

14

ŞABAN

1438

10

MAYIS-2017

ÇARŞAMBA

BERAT KANDİLİ

1

RAMAZAN

1438

27

MAYIS-2017

CUMARTESİ

RAMAZAN BAŞLANGICI

26

RAMAZAN

1438

21

HAZİRAN-2017

ÇARŞAMBA

KADİR GECESİ

29

RAMAZAN

1438

24

HAZİRAN-2017

CUMARTESİ

AREFE

1

ŞEVVAL

1438

25

HAZİRAN-2017

PAZAR

RAMAZAN BAYRAMI (1.Gün)

2

ŞEVVAL

1438

26

HAZİRAN-2017

PAZARTESİ

RAMAZAN BAYRAMI (2.Gün)

3

ŞEVVAL

1438

27

HAZİRAN-2017

SALI

RAMAZAN BAYRAMI (3.Gün)

1

ZİLKADE

1438

24

TEMMUZ-2017

PAZARTESİ

........

1

ZİLHİCCE

1438

23

AĞUSTOS-2017

ÇARŞAMBA

........

9

ZİLHİCCE

1438

31

AĞUSTOS-2017

PERŞEMBE

AREFE

10

ZİLHİCCE

1438

01

EYLÜL-2017

CUMA

KURBAN BAYRAMI (1.Gün)

11

ZİLHİCCE

1438

02

EYLÜL-2017

CUMARTESİ

KURBAN BAYRAMI (2.Gün)

12

ZİLHİCCE

1438

03

EYLÜL-2017

PAZAR

KURBAN BAYRAMI (3.Gün)

13

ZİLHİCCE

1438

04

EYLÜL-2017

PAZARTESİ

KURBAN BAYRAMI (4.Gün)

1

MUHARREM

1439

21

EYLÜL-2017

PERŞEMBE

HİCRİ YILBAŞI

10

MUHARREM

1439

30

EYLÜL-2017

CUMARTESİ

AŞURE GÜNÜ

1

SAFER

1439

21

EKİM-2017

CUMARTESİ

........

​1

REBİÜLEVVEL

1439​

19

KASIM-2017​

PAZAR

........​

​11

REBİÜLEVVEL​

1439​​

29

KASIM-2017​​

ÇARŞAMBA​

MEVLİD KANDİLİ​

​1

REBİÜLAHİR​

1439​​

19​

ARALIK-2017​​​

SALI

........​

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!