Engelliler Günü mesajları 3 Aralık gününü ihya ediyor

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Günü mesajları 3 Aralık gününü ihya ediyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 12:09

3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bugün de farkındalık paylaşımlarıyla hatırlatıldı. Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilen Dünya Engelliler Günü'nde engelliler seslerini duyurmaya çalışırken; onlara destek olmaya çalışan ünlü isimler ve sosyal medya kullanıcıları da destek mesajlarında bulunuyor. Sosyal medyadan Engelliler Günü mesajları ve 3 Aralık'ın tarihçesi!

Haberin Devamı

Bugün Dünya Engelliler Günü. Engelliler bugüne kadar eylemlerle, yazıyla, sözle dile getirdikleri talepleri bir kez daha tekrarlıyor. Öte yandan pek çok vatandaş ve ünlü isim de onlara destek olmak amacıyla sosyal medya hesaplarından Engelliler Günü mesajları yayınlıyor. Peki bu özel ve anlamlı gün '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nasıl ortaya çıktı?

Uluslararası Engelliler Günü 1992 yılından bu yana 3 Aralık günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslarararası bir gün olarak kabul edilmiştir. Bu günde dünya çapında organizasyonlar düzenlenmektedir. Bu aktiviteler genellikle ücretsiz olup, gönüllülüğe dayanmaktadır. Hükümet desteği ve sivil toplum organizasyonlarıyla birlikte bu günün kutlanması çeşitlilik göstermektedir. Her yıl bu gün için değişik bir tema edinilmektedir.

Haberin Devamı

ENGELLİLERİN TALEPLERİ

-Herkesle eşit haklara, fırsat ve olanaklara sahip yurttaşlar olarak yaşamak istiyoruz.
-Nitelikli ve erişilebilir bir eğitim istiyoruz.
-Haklara, hizmetlere ve bilgiye erişimin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.
-Herkes için tasarlanmış kentler, sokaklar, konutlar, toplu taşıma araçları, ürünler istiyoruz.
-Toplumsal yaşamda, bilimde sanatta ve siyasette etkin olarak yer almak istiyoruz.
-Temsil organlarında sadece engelli sorunları için değil ülke ve dünya sorunlarının çözümüne katkı sunabileceğimiz için de yer almak istiyoruz.
-Her şeyden ücretsiz ve indirimli yararlanmak değil, ilave giderlerimizi karşılayacak düzenli bir engelli aylığı almak istiyoruz.

SOSYAL MEDYADAN MESAJLAR

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sosyal medyanın da en çok konuşulan konusu oldu. İşte en çok beğenilen ve paylaşılan Engelliler Günü mesajları!

Aykut Alliş‏
@aykutallis
Onlara engel olan en çok da biziz. Onların ise yürekleri, düşleri her türlü engeli aşacak seviyede. Ve ben o kadar güzel bir mesleğe sahibim ki, onların düşlerini gerçekleştirmesine yardımcı oluyorum. Engelleri beraber aşacağız. #3AralıkDünyaEngellilerGünü

Ata Benli‏Onaylanmış hesap
@atabenli
Engellileri anlaması gereken beyinler engelli olunca yaşamak çok daha zor oluyor maalesef. Görevimiz kolaylaştırmak olmalı zorlaştırmak değil. #3AralıkDünyaEngellilerGünü

Haberin Devamı

ATAKAN ÖZYURT‏ @atakannozyurt
Hepimiz birer engelli adayıyız, Ne farklılık, Ne engel, Hayat, birlikte güzel..

Tur Yıldız Biçer‏Onaylanmış hesap @turyildizbicer
"Neye sahip olduğumuz değil, neyin keyfine varabildiğimizdir mutluluğu yaratan." #3AralikDünyaEngellilerGünü

Tansu Yegen‏Onaylanmış hesap
@TansuYegen
Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Engelleri Kaldıralım. Unutmayalım, Unutturmayalım... İşitme engelli çocuklarımızı duymazdan gelmeyiniz.

Şule Şirin‏ @sirinsulee
Daha fazla
Pencereden bakan dışarısını görür. Pencereye bakan ise camın kirini. @bentakao #3AralıkDünyaEngellilerGünü

Nilgün Gürbüz‏ @nilgngrbz
#3AralıkDünyaEngellilerGünü bugünü kutlamak değilde onları anlamak farkında olma günü olmalı engel yeterki kalplerde olmasın bütün engeller aşılmak içindir.

Haberin Devamı

Dr.Ravza KAVAKCI KAN‏Onaylanmış hesap @RavzaKavakci
Engelli olmak bir kusur değildir. Asıl engel zihinlerde ve kalplerdedir. Sevgi, saygı, umut ve azimle tüm engeller aşılabilir. Gerçek “engelli” bu değerleri kaybedendir. Kimsenin insan haklarına engel olmadığımız engelsiz bir hayat ve dünya dileğiyle. #3AralıkDünyaEngellilerGünü

Gülben Ergen‏Onaylanmış hesap @gulbenergen
Yüreği, vicdanı, merhameti #engelli sağlam bedenli insanlar, fiziken engelli insanların merhametine ve insani vasıflarına erişemezler...

özgür devrim‏ @ODewrim
Fark yaratmak istiyorsanız onların farkında olmanız ve eksik gibi davranmamanız yeterli olacaktır. #3AralıkDünyaEngellilerGünü

Haberin Devamı

Serhat Akın‏ @serhatakin81
Sevgi varsa engel yoktur. Yeter ki kalpte engel olmasın . Herkese iyi geceler

Ayla‏ @07AylaC
#3AralıkDünyaEngellilerGünü Engel bedende değil,empati kuramayan zihinlerdedir. Gülümse hayat gülümse

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!