3 akademisyen için tutuklama talebi

Güncelleme Tarihi:

3 akademisyen için tutuklama talebi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 16:38

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriyi imzalayan akademisyenler Esra Mungan, Muzaffer Kaya ve Kıvanç Ersoy, "terör örgütü propagandası yapmak" ve TCK 301. maddesinde yer alan, "Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve organlarını aşağılamak" suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" üyeleri hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan gözaltına alınan ve savcılıkça ifadesi alınan 3 akademisyen, tutuklanma talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu talimatıyla gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Boğaziçi Üniversitesinden Esra Mungan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden Kıvanç Ersoy ile Nişantaşı Üniversitesindeki görevine son verilen Muzaffer Kaya'nın savcılık sorguları sona erdi. Savcılık, 3 akademisyeni, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” suçundan tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Adliyeye sevk edilenler dışında hakkında gözaltı kararı bulunan Meral Camcı'nın, yurtdışında olduğu ve daha önceki bildiride imzası olduğu gerekçesiyle Yeni Yüzyıl Üniversitesindeki işine son verildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!