2'nci Ordu’da Suriye zirvesi

Güncelleme Tarihi:

2nci Ordu’da Suriye zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

PKK'yı desteklediği için Suriye ile Türkiye arasındaki ilişkiler gerginleşirken, dün Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı karargahında üst düzey askeri yetkililerin katıldığı bir zirve yapıldı.

Cumhurbaşkanı Demirel ile Başbakan Mesut Yılmaz'ın bir süre önce yaptığı uyarıların ardından gözler, muhtemel bir sınır ötesi operasyon konusunda Suriye sınırına çevrildi. Sorumluluk sahası Hakkari'den Hatay'a kadar uzanan Malatya'daki 2'nci Ordu Komutanlığı karargahında, dün saat 16.00 sıralarında üst düzey askeri yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ın başkanlığındaki toplantıya, 3 korgeneral ile diğer üst düzey rütbeli subaylar katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıyla ilgili olarak askeri yetkililer hiçbir açıklamada bulunmadılar.

Bu arada Erhaç Askeri Havaalanı'nda görevli personelin de sözlü olarak uyarıldığı belirtildi. Personelden; izinli oldukları anlarda evlerinden dışarı çıktıkları zaman, kendilerine ulaşılabilme ihtimaline karşı gerekli telefon ve adresi bildirmelerinin istendiği ifade edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!