3 çocuk kabinesi

Güncelleme Tarihi:

3 çocuk kabinesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 14:52

ÜÇ çocuk projesinin fikir annesi olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşen Gürcan’ın tek kadın bakan olduğu geçici seçim hükümeti üç çocuk ağırlığıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

3 çocuk kabinesi
10 bakanın 3’er çocuk sahibi olduğu kabinede iki bakanın 5’er çocuğu bulunuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık dile getirdiği ‘3 çocuk’ projesinin tartışmaları sürerken Türkiye’yi 1 Kasım seçimlerine götürecek 26 üyeli geçici hükümetin çocuk sayısı da belli oldu. Başta ‘3 çocuk’ projesinin fikir annesi Aile Bakanı Gürcan olmak üzere Başbakan yardımcıları Tuğrul Türkeş, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, AB Bakanı Ali Haydar Konca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı ve İçişleri Bakanı Selami Altınok’un 3’er çocuğu bulunuyor.

Haberin Devamı

ÇEVRE VE EĞİTİM ÇOK ÇOCUKLU

Kabinenin çocuk sıralamasında ise başı 5’er çocukla Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce çekiyor. Avcı ve Güllüce’yi 4 çocukla Başbakan Davutoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu izliyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Kenan İpek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ise 2’şer çocukları bulunuyor. Kabinede tek çocuk sahibi tek bakan ise Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!