İstanbul’daki saldırıdan kıl payı kurtulmuştu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’daki saldırıdan kıl payı kurtulmuştu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 14:39

Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 29 yaşındaki polis memuru Akif Hatunoğlu'nun 3 yıl önce İstanbul’da terör saldırısından son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şehit olmadan önce “Sessiz olun, polisler şehit oluyor” yazısını paylaşan Hatunoğlu’nun Gaziosmanpaşa’da yemek yerken DHKP-C tarafından şehit edilen Zekeriya Yurdakul’un ekip arkadaşı olduğu, olay sırasında nişanlısını görmek için hastaneye girdiği ve saldırıyı kıl payı atlattığı belirlenmişti.

2012 yılında yaşanan olayda; Beşiktaş, Etiler Naci Soydan Polis Merkezi’nde görevli polis ekibi, Yenibosna’daki Adlı Tıp Kurumu’na evrak bıraktı. Ekipte görevli polis memurlarından Akif Hatunoğlu Gaziosmanpaşa’da özel bir hastanede çalışan nişanlısına uğramak istedi. Resmi polis aracı, Gaziosmanpaşa, Hürriyet Mahallesi 254. Sokak’taki Özel Şafak Hastanesi önüne geldi. Hatunoğlu hastaneye nişanlısını görmeye girerken, 30 yaşındaki polis memuru Zekeriya Yurdakul da öğle yemeğini yemek üzere hastanenin bir arka sokağında bulunan büfeye gitti. Bu sırada biri kadın 2 terörist ateş açtı ve Yurdakul’u şehit etti. Hatunoğlu silah seslerini duyunca hemen dışarı koştu, ekip arkadaşı kanlar içinde yerde yatarken, saldırganlar kaçmıştı. Olaydan 1 ay sonra Yurdakul’u şehit eden teröristlerden Sultan Işıklı, polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalandı.

Akif Hatunoğlu daha sonra evlendi ve Mardin’e şark tayini çıktı. Şark görevi süresi bitmesine rağmen Mardin’de kalmak istedi. Sabah saatlerinde de Mardin’in Dargeçit ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu Dargeçit İlçe Emniyeti’nde görevli Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, Polis Memurları Ahmet Akalın ve Hüseyin Balta ile birlikte şehit oldu.

“POLİSLER ŞEHİT OLUYOR”

Şehit Akif Hatunoğlu polislerin şehit edilmesine tepki olarak, siyah zemin üzerine yazılan, “Sessiz olun, polisler şehit oluyor; vicdanı olmayanlar… Huzur içinde uyumaya devam edin, siz bilmezsiniz ama bizler, sizin için şehit olmaya devam ederiz.” yazılı mesajının ardından şehit olması herkesi duygulandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!