Bizi dünyaya rezil etmeyin

Güncelleme Tarihi:

Bizi dünyaya rezil etmeyin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 02:20

Koza İpek Holding’e yapılan baskınlar siyaset çevrelerinde anında yankı buldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti, “Baskı devam ediyor ama dikkatle takip ediyoruz. Medyası susturulan bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya, tutarlı olmaya ve bizi dünyaya rezil etmemeye davet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Diğer tepkiler ise şöyle:

Anneden ayetli mesaj


KOZA İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, polis aramasına ayetle tepki gösterdi. “Melek Anne’nin Sevenleri Tarafından Yönetilmektedir” ifadesinin yer aldığı Twitter hesabından Yunus Suresi’nin 85’inci ayeti paylaşıldı. Mesajlarda “Biz yalnız Allah’a tevekkül ettik. Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma. Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz” ifadeleri dikkat çekti.


AB: Endişe duyuyoruz

AVRUPA Birliği (AB), teröre finansman sağlama gerekçesiyle Koza İpek Grubu’na yönelik operasyondan endişe duyduğunu belirterek “masumiyet karinesinin önemine” vurgu yaptı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogheri’nin Sözcüsü Maja Kocijancic, “AB’yle katılım müzakeresi yürüten her ülke ifade özgürlüğünün de aralarında bulunduğu insan haklarına saygıyı Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne uygun olarak garanti altına almalıdır” dedi. m Güven ÖZALP / BRÜKSEL

Haberin Devamı


SONU HAYIRLI OLMAYACAK


Devlet Bahçeli (MHP Genel Başkanı): Uzun zamandan beri Türkiye’de basın üzerinde çok büyük baskılar olduğu gibi sermaye grupları üzerinde de büyük bir tedirginlik yaratacak davranışlar sergilenmektedir. Bunlardan bir kötü örnek, bugün gerçekleşmiş oluyor. Bunu tasvip etmek mümkün değil. Bu gidişatın sonu da hayırlı olmayacaktır.


ENDİŞE YARATMASINDAN ÜRKERİM


Ali Haydar Konca (Avrupa Birliği Bakanı): Yasaklamayla hiçbir yere varılamaz. Özellikle de basına yönelik operasyonların Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğu konusunda bütün dünyada büyük bir endişe yaratmasından şahsen ürkerim. Basına operasyonların doğru olmadığı düşüncesindeyim.

Mahmut Tanal (CHP İstanbul Milletvekili): Basın halkın gözü, kulağı ve dili. Basına yönelmiş operasyonlar tamamen siyasidir, hukuki değil. Bunu yapanlar hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir.


SEÇİM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Şenal Sarıhan (CHP Ankara Milletvekili): İktidar, bir suskunluk ortamı içinde kendine uygun seçim sonuçları yaratmak istiyor. Bu hukuka aykırı uygulamaların, bütünüyle hukuksuz olan, hukuka uygun olmadan, keyfiyetle gerçekleştirilen bütün uygulamaların karşısında olduğumuzu ifade etmeliyim. Mücadele vermeye de devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Eren Erdem (CHP İstanbul Milletvekili): AKP, bu baskınla somut olarak seçim çalışmasına başlamıştır. Bugünden itibaren 1 Kasım’a kadar muhalif görüşlü ne kadar yayın organı ve gazeteci varsa susturmak için ellerinden geleni yapacaklar. Türkiye artık resmi olmasa da gayriresmi bir olağanüstü hâl ilanıyla bu süreci yaşayacaktır. İpek Medya Grubu’na yönelik baskının IŞİD’e silah sevkiyatına dair haberler yaptıktan sonra gerçekleşti. (ANKARA)


Medyaya baskını kabul edemeyiz


BASIN Konseyi, İpek Medya Grubu’na yönelik operasyon hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “Medya gruplarına yapılan baskınları kabul etmemiz mümkün değil. Medyası susturulan bir ülkede, demokrasiden, insan haklarından, evrensel hukuk ilkelerinden söz edilemez” denildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin (ÇGD) açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: “Operasyon, tüm medyaya tehdittir, basın özgürlüğüne saldırıdır. İktidarın kontrolünü ele geçirdiği gazetelerde çalışan mesleğine saygısı kalmış ne kadar gazeteci varsa kirli propagandist, yalan dolu haberler yapmayı reddetmeye ve gördükleri, duydukları, tanık oldukları doğruları yazmakta direnmeye çağırıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!