Erdoğan’a hayırlı olsun

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’a hayırlı olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 02:18

MHP’de bir yandan 1 Kasım’daki seçim için milletvekilliği aday adaylık süreci başlarken, diğer yandan da Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le ilgili disiplin çalışması devam ediyor. Osmaniye’den milletvekili aday adayı olmak için dün başvuru yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş’in “Beni MHP’den atamazlar” açıklamasının sorulması üzerine “Bu soruyu yok farz ediyorum. Böyle sorulara da gerek yok artık. Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı uğurlu olsun” tepkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Türkeş, “Kendisine bu görevi Anayasa’nın verdiği ve Anayasal bir görev yerine getirdiği” savunması yapacak. Partinin ise yine aynı maddedeki açığı yorumlayarak ihraç karar vermesi bekleniyor. Anayasa’nın 114’üncü maddesi, “Geçici Bakanlar Kurulu’na, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları TBMM’deki veya Meclis dışındaki bağımsızlardan olmak üzere, siyasi parti gruplarından, oranlarına göre üye alınır. Siyasi parti gruplarından alınacak üye sayısını TBMM Başkanı tespit ederek Başbakan’a bildirir. Teklif edilen bakanlığı kabul etmeyen veya sonradan çekilen partililer yerine, TBMM içinden veya dışarıdan bağımsızlar atanır” diyor. MHP, bu ifadeden yola çıkarak ‘teklif edilen bakanlığı kabul etmeyen’ ifadesiyle, Türkeş’in görevi kabul etmeye zorunlu olmadığı tezini işleyecek. Türkeş, parti kararına rağmen görevi kabul ettiği ve kamuoyunda partiyi kötü duruma düşürdüğü gerekçesiyle ihraç edilecek. İhracın ise tebligatın kabul edildiği saatten ‘15 dakika sonra’ verileceği öğrenildi. Böylece ‘şekil’ yönünden hiçbir hata yapılmamış olacak.

İHRACA İTİRAZ ETMEMİŞ

Haberin Devamı


MHP’nin seçim hükümetine katılmama kararına rağmen, 26 Ağustos’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı teklife ‘evet’ diyen Tuğrul Türkeş için aynı gün ihraç süreci başlatılmıştı. Parti tüzüğü, normal durumlarda 15 gün olan Merkez Disiplin Kurulu’nun karar verme süresini ‘tedbirli’ durumda 7 güne indiriyor. Türkeş’in tedbirli ihraç istemine karşı 3 gün içinde itiraz hakkı vardı. Ancak 27 Ağustos’ta TBMM’deki makamına yapılan tebligata rağmen, bu hakkını kullanmadı. Bunun üzerine gözler, 5 Eylül’e çevrildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!